Articolul precedentDumnezeu este la cârmă
  Articolul următorAltă inimă

  Fiica lui Iefta – devotament și candoare

  Ea i-a zis: „Tată, ai făcut o juruinţă Domnului, fă-mi potrivit cu ceea ce ţi-a ieşit din gură, acum când Domnul te-a răzbunat pe vrăjmaşii tăi, pe fiii lui Amon!” Judecători 11:36

  Rareori găsim un moment mai plin de candoare ca acesta, în care fiica lui Iefta îşi încurajează tatăl să-şi împlinească juruinţă făcută Domnului. Nu aflăm nici urmă de rezistenţă sau reproş. Poate numai Isaac pe muntele Moria să mai fi trăit aşa ceva. Având în vedere finalul celor două scenarii, fiica lui Iefta excelează. În timp ce jertfa lui Isaac este cerută de Dumnezeu şi nu ajunge să se consume, închinarea fiicei lui Iefta nu este cerută de Dumnezeu, ci este oferită fără nicio constrângere de tatăl ei. Şi se pare că aceasta s-a consumat cu adevărat.

  Amintirea acestei candori pline de devotament avea să fie consemnată prin statornicirea unei tradiţii în Israel, ca fetele să o sărbătorească pe fiica lui Iefta din Galaad, timp de patru zile pe an. Importanţa acordată acestei tinere fecioare ne convinge de faptul că viaţa şi faptele ei au avut un impact considerabil asupra celorlalte femei. Ele nu puteau să nu rememoreze un asemenea monument de puritate sufletească.

  Atunci când anumite idealuri intră în atenţia noastră prin intermediul experienţei de viaţă a cuiva de lângă noi, suntem marcaţi pentru mult timp. Este un semn bun că inima omenească încă mai poate vibra la adevăratele valori şi le poate aprecia greutatea. Adevărul, dreptatea, cinstea, devotamentul si candoarea sunt unele dintre ele.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai mai putea găsi pe cineva care să întruchipeze idealul de candoare şi puritate sufletească? Poate că nu va fi uşor, dar merită să cauţi. Până la urmă, vei găsi totuşi pe cineva.

  Fiica lui Iefta - devotament și candoare - 2019. Ai mai putea găsi pe cineva care să întruchipeze idealul de candoare şi puritate sufletească? Poate că nu va fi uşor, dar merită să cauţi. Până la urmă, vei găsi totuşi pe cineva.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...