Articolul precedentDumnezeu este la cârmă
  Articolul următorAltă inimă

  Fiica lui Iefta – devotament și candoare

  Ea i-a zis: „Tată, ai făcut o juruinţă Domnului, fă-mi potrivit cu ceea ce ţi-a ieşit din gură, acum când Domnul te-a răzbunat pe vrăjmaşii tăi, pe fiii lui Amon!” Judecători 11:36

  Rareori găsim un moment mai plin de candoare ca acesta, în care fiica lui Iefta îşi încurajează tatăl să-şi împlinească juruinţă făcută Domnului. Nu aflăm nici urmă de rezistenţă sau reproş. Poate numai Isaac pe muntele Moria să mai fi trăit aşa ceva. Având în vedere finalul celor două scenarii, fiica lui Iefta excelează. În timp ce jertfa lui Isaac este cerută de Dumnezeu şi nu ajunge să se consume, închinarea fiicei lui Iefta nu este cerută de Dumnezeu, ci este oferită fără nicio constrângere de tatăl ei. Şi se pare că aceasta s-a consumat cu adevărat.

  Amintirea acestei candori pline de devotament avea să fie consemnată prin statornicirea unei tradiţii în Israel, ca fetele să o sărbătorească pe fiica lui Iefta din Galaad, timp de patru zile pe an. Importanţa acordată acestei tinere fecioare ne convinge de faptul că viaţa şi faptele ei au avut un impact considerabil asupra celorlalte femei. Ele nu puteau să nu rememoreze un asemenea monument de puritate sufletească.

  Atunci când anumite idealuri intră în atenţia noastră prin intermediul experienţei de viaţă a cuiva de lângă noi, suntem marcaţi pentru mult timp. Este un semn bun că inima omenească încă mai poate vibra la adevăratele valori şi le poate aprecia greutatea. Adevărul, dreptatea, cinstea, devotamentul si candoarea sunt unele dintre ele.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai mai putea găsi pe cineva care să întruchipeze idealul de candoare şi puritate sufletească? Poate că nu va fi uşor, dar merită să cauţi. Până la urmă, vei găsi totuşi pe cineva.

  Fiica lui Iefta - devotament și candoare - 2019. Ai mai putea găsi pe cineva care să întruchipeze idealul de candoare şi puritate sufletească? Poate că nu va fi uşor, dar merită să cauţi. Până la urmă, vei găsi totuşi pe cineva.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...