Articolul precedentProteza dentară pierdută
  Articolul următorConstructorul

  Samson – alegere din impuls

  Tatăl său şi mama sa i-au zis: „Nu este nicio femeie între fetele fraţilor tăi şi în tot poporul nostru de te duci să-ţi iei nevastă de la filisteni, care sunt netăiaţi împrejur?” Şi Samson a zis tatălui său: „Ia-mi-o, căci îmi place.” Judecători 14:3

  La nunta lui Samson, evreii şi filistenii se pare că s-au înţeles şi au avut un program comun. Totuşi, acest tip de familiaritate nu era ceva natural pentru o familie de evrei, mai ales dacă se ia în calcul statutul de nazireu al lui Samson.

  Dialogul dintre Samson şi părinţii săi este semnificativ. Aceştia încearcă să opună rezistenţă faţă de ideea încuscririi cu filistenii, dar Samson le răspunde scurt: „Ia-mi-o căci îmi place.” Se pare că Samson, fiind singur la părinţi şi născându-se în condiţii speciale, a fost puţin cam răsfăţat şi nu era obişnuit ca dorinţele să nu-i fie îndeplinite. Astfel şi-a dezvoltat un comportament bazat pe simpla dispoziţie personală şi mai puţin pe disciplină şi principii solide. O asemenea orientare avea să-i producă multă durere, iar poziţia sa de judecător în Israel avea să fie umbrită serios de perioade lungi de ruşine şi decădere.

  Argumentul plăcerii sau al neplăcerii demonstrează că viaţa personală este dominată de elementele din sfera fizicului, în detrimentul principiilor morale, din sfera spiritualului. Viaţa guvernată de plăcere este adesea expusă obiceiurilor degradante şi ruinează sănătatea, reducând semnificativ calitatea şi lungimea acesteia. Experienţa lui Samson, în detaliile şi ansamblul ei, este cea mai grăitoare demonstraţie a urmărilor negative ale orientării bazate doar pe plăcere.

  Succesul la un pas de tine:

  Cât de importantă este plăcerea în luarea deciziilor tale? Oricât ar părea de ciudat, cele mai multe decizii se iau sub influenţa emoţiilor. Poţi face îmbunătăţiri în direcţia instalării la putere a principiilor.

  Samson - alegere din impuls - 2019. Cât de importantă este plăcerea în luarea deciziilor tale? Oricât ar părea de ciudat, cele mai multe decizii se iau sub influenţa emoţiilor. Poţi face îmbunătăţiri în direcţia instalării la putere a principiilor.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...