Articolul precedentSunt o minune
  Articolul următorDoar trei lucruri…

  Samson – limitele providenței

  Atunci ea a zis:„Filistenii sunt asupra ta, Samson!” Şi el s-a trezit din somn şi a zis: „Voi face ca şi mai înainte şi mă voi scutura.” Nu ştia că Domnul Se depărtase de el. Judecători 16:20

  Există o limită până la care Dumnezeu este dispus să intervină. Dincolo de acest punct, Dumnezeu nu consideră că este bine să mai meargă. Această limită nu este impusă de lipsa Lui de putere, ci de raționamente care ţin de înţelepciunea Sa şi de interesul omului în cauză.

  Atunci când Samson a depăşit măsura apostaziei personale şi a neascultării, manifestarea puterii supranaturale a încetat. El se obişnuise ca de fiecare dată să facă uz de forţa extraordinară a muşchilor săi. Dar in ziua aceea, lucrurile nu au mai fost la fel şi după aceea nimic nu a mai lost ca înainte.

  Cele trei condiţii ale nazireatului erau: abţinerea de la băuturi al-i oolice, evitarea atingerii şi consumării lucrurilor necurate şi păstrarea părului netuns. Primele două clauze fuseseră de mult încălcate de Samson; îi mai rămăsese doar purtarea părului lung. Multă vreme el a rezistat îndemnurilor Dalilei de a-şi divulga secretul puterii. Insă a venit o zi în care eroul faptelor extraordinare a cedat cererilor ei lascive. A fost greşeala care a umplut paharul.

  Filistenii au reuşit să-l imobilizeze pe cel care le produsese atâtea şi atâtea pierderi, i-au scos ochii şi l-au pus să învârtă o râşniţă în temniţă. Cât de jalnic o fi arătat judecătorul cel viteaz, înlănţuit şi batjocorit de cei pe care îi învinsese de atâtea ori! Această imagine tristă este una ilintre cele mai convingătoare lecţii despre limitele harului şi ale îndurării divine.

  Succesul la un pas de tine:

  Îţi poţi da seama când limitele harului tău riscă să fie depăşite? Curajul de a privi lucrurile lucid şi dispoziţia de a face ce trebuie te vor salva la vreme de nevoie.

  Samson - limitele providenței - 2019. Îţi poţi da seama când limitele harului tău riscă să fie depăşite? Curajul de a privi lucrurile lucid şi dispoziţia de a face ce trebuie te vor salva la vreme de nevoie.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...