Articolul precedentSunt o minune
  Articolul următorDoar trei lucruri…

  Samson – limitele providenței

  Atunci ea a zis:„Filistenii sunt asupra ta, Samson!” Şi el s-a trezit din somn şi a zis: „Voi face ca şi mai înainte şi mă voi scutura.” Nu ştia că Domnul Se depărtase de el. Judecători 16:20

  Există o limită până la care Dumnezeu este dispus să intervină. Dincolo de acest punct, Dumnezeu nu consideră că este bine să mai meargă. Această limită nu este impusă de lipsa Lui de putere, ci de raționamente care ţin de înţelepciunea Sa şi de interesul omului în cauză.

  Atunci când Samson a depăşit măsura apostaziei personale şi a neascultării, manifestarea puterii supranaturale a încetat. El se obişnuise ca de fiecare dată să facă uz de forţa extraordinară a muşchilor săi. Dar in ziua aceea, lucrurile nu au mai fost la fel şi după aceea nimic nu a mai lost ca înainte.

  Cele trei condiţii ale nazireatului erau: abţinerea de la băuturi al-i oolice, evitarea atingerii şi consumării lucrurilor necurate şi păstrarea părului netuns. Primele două clauze fuseseră de mult încălcate de Samson; îi mai rămăsese doar purtarea părului lung. Multă vreme el a rezistat îndemnurilor Dalilei de a-şi divulga secretul puterii. Insă a venit o zi în care eroul faptelor extraordinare a cedat cererilor ei lascive. A fost greşeala care a umplut paharul.

  Filistenii au reuşit să-l imobilizeze pe cel care le produsese atâtea şi atâtea pierderi, i-au scos ochii şi l-au pus să învârtă o râşniţă în temniţă. Cât de jalnic o fi arătat judecătorul cel viteaz, înlănţuit şi batjocorit de cei pe care îi învinsese de atâtea ori! Această imagine tristă este una ilintre cele mai convingătoare lecţii despre limitele harului şi ale îndurării divine.

  Succesul la un pas de tine:

  Îţi poţi da seama când limitele harului tău riscă să fie depăşite? Curajul de a privi lucrurile lucid şi dispoziţia de a face ce trebuie te vor salva la vreme de nevoie.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...