Articolul precedentDemonstrează-mi chiar acum!
  Articolul următorO inimă nouă

  Samson – final ca prin foc

  Atunci Samson a strigat către Domnul şi a zis:„Doamne, Dumnezeule! Adu-Ţi aminte de mine. Te rog, Dumnezeule, dă-mi putere numai de data aceasta, şi cu o singură lovitură să-mi răzbun pe filisteni pentru cei doi ochi ai mei!” Judecători 16:28

  Există în viaţă situaţii de cumpănă. Un singur punct în plus sau în minus înseamnă o schimbare radicală. A fi admis sau respins depinde de un singur procent. Aceasta a fost şi situaţia lui Samson. El adăugase abuzuri după abuzuri până când Dumnezeu Şi-a retras binecuvântarea puterii pe care i-o dăduse pentru a-l izbăvi pe Israel. Au urmat ani grei de durere, umilire şi mizerie. Din fericire, anii cei grei ai lui Samson au fost marcaţi de întoarcere şi căinţă.

  Ocazia răzbunării s-a ivit când aproape trei mii de filisteni s-au adunat pentru a sărbători biruinţa dumnezeului lor, Dagon. Puncta lor central de atracţie era captivul cu ochii scoşi, care era cea mai grăitoare probă a superiorităţii religiei lor. În realitate, lucrurile nu stăteau tocmai aşa. Faptul că Samson era lepădat pentru o vreme de Dumnezeu nu spunea nimic despre puterea lui Dagon. Concluzia filistenilor era greşită şi această eroare avea să-i coste foarte scump.

  Obosit de dansul forţat şi înjositor, impus de mulţimea isteriza-tă, Samson i-a ceRut celui care-l supraveghea să-l ducă lângă stâlpii de susţinere a sălii de festivităţi. Sosise ceasul de pe urmă al lui Samson, dar şi al filistenilor lăudăroşi şi frivoli. Dumnezeu a ascultat rugăciunea bărbatului pocăit, încredinţându-i pentru ultima dată puterea şi asigurându-i un sfârşit ca prin foc.

  Succesul la un pas de tine:

  Nu risca pe ultima carte, nu ştii niciodată ce se întâmplă până la urmă. Fă-ţi socotelile la timp şi vei fi scutit de penalizări. Iertarea greşelilor este o soluţie bună, dar ascultarea este una si mai bună!

  Samson - final ca prin foc - 2019. Nu risca pe ultima carte, nu ştii niciodată ce se întâmplă până la urmă. Fă-ţi socotelile la timp şi vei fi scutit de penalizări. Iertarea greşelilor este o soluţie bună, dar ascultarea este una si mai bună!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...