Articolul precedentÎmpăciuitorii
  Articolul următorGrădina zmeilor

  Naomi – o mamă de milioane

  Naomi a zis atunci celor două nurori ale ei: „Duceţi-vă şi întoarceţi-vă fiecare la casa mamei ei… Să vă dea Domnul să găsiţi odihnă fiecare în casa unui bărbat!” Şi le-a sărutat. Ele au ridicat glasul şi au plâns. Rut 1:8,9

  Istoria lui Rut Moabita este o adevărată oază de linişte într-un deşert de confuzie şi violenţă şi constituie unul dintre cele mai frumoase albume de familie. Dincolo de seceta din Israel, de mutarea în Moab si de morţii din casă, cele trei personaje principale îşi aduc, fiecare, contribuţia de frumuseţe la acest tablou cu nuanţe de idilă.

  Naomi este vioara a doua în acest cântec de dragoste. Rolul ei este ai, ela de soacră perfectă. Deşi numele acestei cărţi este dat de acela al nurorii ei, Rut, calităţile personale ale lui Naomi sunt remarcabile. Nu avem o enumerare a trăsăturilor ei nobile de caracter, dar din context i eicse că relaţiile ei cu nurorile sunt demne de toată lauda.

  Când Naomi este nevoită să se întoarcă în ţara lui Israel, după ce Işi pierduse tot ce avea mai scump în Moab, nurorile ei se simt atât de ataşate de ea, încât insistă să meargă împreună. Când Naomi le spune • uvinte de rămas-bun, ele îi fac declaraţii de fidelitate şi ataşament.

  Ajunsă la Betleem, împreună cu Rut, Naomi face tot ce îi stă în putere pentru fericirea nurorii ei. Acest mod de a fi stârneşte cea mai curată dragoste de familie.

  În lipsa bărbatului din casă, Naomi ştie ce trebuie făcut pentru a păstra şi apăra drepturile familiei. Tactul, răbdarea şi mai ales prevederea şi încrederea în Dumnezeu vor face ca amărăciunea singurătăţii ei şi a nurorii sale să se transforme, cu timpul, în cea mai neaşteptată rodire şi binecuvântare.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum crezi că a reuşit Naomi să-şi învingă tristeţea şi singurătatea? Privind înainte cu credinţă şi curaj, vei găsi motive de bucurie încă neexplorate.

  Naomi - o mamă de milioane - 2019. Cum crezi că a reuşit Naomi să-şi învingă tristeţea şi singurătatea? Privind înainte cu credinţă şi curaj, vei găsi motive de bucurie încă neexplorate.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...