Articolul precedentÎmpăciuitorii
  Articolul următorGrădina zmeilor

  Naomi – o mamă de milioane

  Naomi a zis atunci celor două nurori ale ei: „Duceţi-vă şi întoarceţi-vă fiecare la casa mamei ei… Să vă dea Domnul să găsiţi odihnă fiecare în casa unui bărbat!” Şi le-a sărutat. Ele au ridicat glasul şi au plâns. Rut 1:8,9

  Istoria lui Rut Moabita este o adevărată oază de linişte într-un deşert de confuzie şi violenţă şi constituie unul dintre cele mai frumoase albume de familie. Dincolo de seceta din Israel, de mutarea în Moab si de morţii din casă, cele trei personaje principale îşi aduc, fiecare, contribuţia de frumuseţe la acest tablou cu nuanţe de idilă.

  Naomi este vioara a doua în acest cântec de dragoste. Rolul ei este ai, ela de soacră perfectă. Deşi numele acestei cărţi este dat de acela al nurorii ei, Rut, calităţile personale ale lui Naomi sunt remarcabile. Nu avem o enumerare a trăsăturilor ei nobile de caracter, dar din context i eicse că relaţiile ei cu nurorile sunt demne de toată lauda.

  Când Naomi este nevoită să se întoarcă în ţara lui Israel, după ce Işi pierduse tot ce avea mai scump în Moab, nurorile ei se simt atât de ataşate de ea, încât insistă să meargă împreună. Când Naomi le spune • uvinte de rămas-bun, ele îi fac declaraţii de fidelitate şi ataşament.

  Ajunsă la Betleem, împreună cu Rut, Naomi face tot ce îi stă în putere pentru fericirea nurorii ei. Acest mod de a fi stârneşte cea mai curată dragoste de familie.

  În lipsa bărbatului din casă, Naomi ştie ce trebuie făcut pentru a păstra şi apăra drepturile familiei. Tactul, răbdarea şi mai ales prevederea şi încrederea în Dumnezeu vor face ca amărăciunea singurătăţii ei şi a nurorii sale să se transforme, cu timpul, în cea mai neaşteptată rodire şi binecuvântare.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum crezi că a reuşit Naomi să-şi învingă tristeţea şi singurătatea? Privind înainte cu credinţă şi curaj, vei găsi motive de bucurie încă neexplorate.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...