Articolul precedentBravo!
  Articolul următorÎn echipa lui Isus

  Rut – alegere și credincioșie

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu.” Rut 1:16

  În casa soacrei sale, Rut a avut ocazia să audă şi să vadă o mulţime de lucruri pe care le-a comparat cu cele din poporul ei. Este lesne de înţeles că Rut a făcut o mulţime de descoperiri interesante în legătură cu obiceiurile acestor străini refugiaţi din Israel din cauza sărăciei.

  Probabil că cel mai mult i-a plăcut lui Rut frumuseţea relaţiilor de familie şi a comportamentului faţă de ceilalţi din casă. Poate că în puţinii ani petrecuţi cu soţul ei. Rut a descoperit ce înălţător este să fii respectată, iubită, ajutată, înţeleasă şi încurajată atât în vremurile bune, cât şi în necazuri. Este lesne de înţeles de ce a ales Rut să rămână cu soacra ei, în loc să se întoarcă în casa părinţilor ei. Un simplu calcul diferenţial i-a fost de ajuns pentru a lua hotărârea cea mare a vieţii sale. Ea a decis să o urmeze pe Naomi oriunde, să se închine Dumnezeului ei şi să aparţină poporului ei. Cel puţin ultimele două făgăduinţe au făcut din Rut un nume de valoare în istoria sfântă a lui Israel.

  Rut L-a ales pe Dumnezeul soţului ei şi al familiei lui, pentru că în casa lor era o adevărată cunoaştere de Dumnezeu şi o bună mărturie despre adevărata închinare adusă Lui. Ea a înţeles că acest Dumnezeu este bun, mai bun decât toţi dumnezeii, şi a ales să-L slujească şi să I se închine. Din această alegere s-au născut celelalte. Calităţile personale de hărnicie, modestie şi credincioşie erau construite pe această temelie spirituală.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce loc ocupă viaţa religioasă între priorităţile tale? Se pare că persoanele religioase au cele mai mari satisfacţii în toate domeniile vieţii. Poţi încerca.

  Rut - alegere și credincioșie - 2019. Ce loc ocupă viaţa religioasă între priorităţile tale? Se pare că persoanele religioase au cele mai mari satisfacţii în toate domeniile vieţii. Poţi încerca.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...