Articolul precedentMulțumesc că ai dat Domnului
  Articolul următorCadoul

  Boaz – mărinimie și răscumpărare

  Apoi s-a sculat să culeagă spice. Boaz a dat următoarea poruncă slujitorilor săi:„Lăsaţi-o să culeagă spice şi între snopi şi să n-o opriţi.” Rut 2:15

  Am numi tandreţe această trăsătură de caracter prin care Boaz îi oferă un climat de protecţie şi siguranţă unei străine, cu soacra ci printre evreii din Betleem. Am numi grijă pentru săraci încurajarea ca Rut să culeagă spice de oriunde găseşte mai multe şi mai bune. Şi această grijă nu înseamnă nici milă ieftină, nici simplă compasiune de circumstanţă, ci respect şi demnitate adevărată. Cartea lui Rut este facută parcă să ne însenineze inima cu demonstraţii de iubire autentică şi activă.

  Am numi mărinimie disponibilitatea lui Boaz de a se implica, pe cheltuiala sa şi a urmaşilor săi, în reabilitarea unei femei venite din străini. Am numi generozitate şi sacrificiu actul de răscumpărare al proprietăţii ruinate a cuiva dintre rudele care nu intrau direct în grija lui.

  Ca orice mare poveste de dragoste din Biblie, idila dintre Boaz şi Rut se constituie intr-o parabolă sugerând iubirea divină răscumpărătoare. Condiţia familiei lui Naomi face trimitere la situaţia familiei umane, deteriorată de seceta adusă pe pământ de intrarea păcatului In lume. Boaz reprezintă soluţia lui Dumnezeu pentru ruina şi înstrăinarea generală. Răscumpărarea lucrată de Dumnezeu va conduce la restaurarea şi refacerea proprietăţii originare. Căsătoria lui Boaz cu Rut poate fi metafora nunţii Mielului, iar mireasa moabită este cea mai frumoasă asigurare de primire, includere şi integrare a tuturor în poporul ales.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce te impresionează în mod special la Boaz? Poate că el nu s-a gândit niciodată să intre pe lista spiţei de neam a lui Mesia. Dar faptele lui constituie cea mai bună recomandare. Mai este loc pe lista de onoare a cerului.

  Boaz - mărinimie și răscumpărare - 2019. Ce te impresionează în mod special la Boaz? Poate că el nu s-a gândit niciodată să intre pe lista spiţei de neam a lui Mesia. Dar faptele lui constituie cea mai bună recomandare. Mai este loc pe lista de onoare a cerului.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...