Articolul precedentMulțumesc că ai dat Domnului
  Articolul următorCadoul

  Boaz – mărinimie și răscumpărare

  Apoi s-a sculat să culeagă spice. Boaz a dat următoarea poruncă slujitorilor săi:„Lăsaţi-o să culeagă spice şi între snopi şi să n-o opriţi.” Rut 2:15

  Am numi tandreţe această trăsătură de caracter prin care Boaz îi oferă un climat de protecţie şi siguranţă unei străine, cu soacra ci printre evreii din Betleem. Am numi grijă pentru săraci încurajarea ca Rut să culeagă spice de oriunde găseşte mai multe şi mai bune. Şi această grijă nu înseamnă nici milă ieftină, nici simplă compasiune de circumstanţă, ci respect şi demnitate adevărată. Cartea lui Rut este facută parcă să ne însenineze inima cu demonstraţii de iubire autentică şi activă.

  Am numi mărinimie disponibilitatea lui Boaz de a se implica, pe cheltuiala sa şi a urmaşilor săi, în reabilitarea unei femei venite din străini. Am numi generozitate şi sacrificiu actul de răscumpărare al proprietăţii ruinate a cuiva dintre rudele care nu intrau direct în grija lui.

  Ca orice mare poveste de dragoste din Biblie, idila dintre Boaz şi Rut se constituie intr-o parabolă sugerând iubirea divină răscumpărătoare. Condiţia familiei lui Naomi face trimitere la situaţia familiei umane, deteriorată de seceta adusă pe pământ de intrarea păcatului In lume. Boaz reprezintă soluţia lui Dumnezeu pentru ruina şi înstrăinarea generală. Răscumpărarea lucrată de Dumnezeu va conduce la restaurarea şi refacerea proprietăţii originare. Căsătoria lui Boaz cu Rut poate fi metafora nunţii Mielului, iar mireasa moabită este cea mai frumoasă asigurare de primire, includere şi integrare a tuturor în poporul ales.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce te impresionează în mod special la Boaz? Poate că el nu s-a gândit niciodată să intre pe lista spiţei de neam a lui Mesia. Dar faptele lui constituie cea mai bună recomandare. Mai este loc pe lista de onoare a cerului.

  Boaz - mărinimie și răscumpărare - 2019. Ce te impresionează în mod special la Boaz? Poate că el nu s-a gândit niciodată să intre pe lista spiţei de neam a lui Mesia. Dar faptele lui constituie cea mai bună recomandare. Mai este loc pe lista de onoare a cerului.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...