Articolul precedentConfirmarea care m-a umplut de bucurie
  Articolul următorToată puterea

  Obed – nebănuita speranță

  Vecinele i-au pus nume zicând: „Un fiu s-a născut Naomei!” Şi l-au numit Obed. Acesta a fost tatăl lui Isai, tatăl lui David. Rut 4:17

  Istoria lui Rut este o pledoarie pentru speranţă. Ce putea să mai aştepte de la viaţă o văduvă cu o noră, şi ea văduvă, într-un context dezolant al ruinării şi al pierderilor succesive? La ce se mai puteau aştepta cele două, când viaţa la Betleem mergea înainte şi fără ele, părând că nimeni nu sesizase lipsa lor şi nimănui nu-i păsa de prezenţa lor? În ciuda acestor motive de disperare, Naomi şi Rut au parte de o surpriză de zile mari. Nu numai că Rut îşi găseşte bucuria în casa unui bărbat, dar Naomi poate ţine în braţe un copil, un moştenitor, un aducător de speranţă pentru tot neamul.

  Naşterea lui Obed este finalul fericit al alegerii credinţei şi ascultării lui Rut. Acest copil nesperat este rodul călăuzirii şi grijii divine pentru cei care, asemenea lui Rut, se leagă să-L slujească pe Dumnezeu din toată inima şi în orice vreme.

  Dincolo de acest album de familie regenerată, este istoria mântuirii oglindită în imaginile de dragoste şi gingăşie ale vieţii lui Rut şi Naomi. Aşa cum se întâmplă în viaţa reală, ruina şi disperarea se împletesc cu refacerea şi împlinirea. Cine răsfoieşte acest album poate selecta tristeţea excesivă sau poate aduna bucuria debordantă.

  Numim fericire zâmbetul împlinit din colţul buzelor lui Naomi când a luat copilul, l-a ţinut în braţe şi a văzut de el. Numim adoraţie simţămintele unice ale celor două femei atinse de bunătatea Dumnezeului pe care au ales să II slujească. Numim recunoştinţă şi mulţumire cuvintele rugăciunii lor împlinite la naşterea lui Obed, nebănuita şi neaşteptata lor speranţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai putea aprecia starea sufletească a lui Naomi ţinându-l pe Obed în braţe? Constatarea că Dumnezeu este bun vine uneori destul de târziu. Drumul poate fi aspru, dar este verificat şi duce unde trebuie. Mergi mai departe!

  Obed - nebănuita speranță - 2019. Ai putea aprecia starea sufletească a lui Naomi ţinându-l pe Obed în braţe? Constatarea că Dumnezeu este bun vine uneori destul de târziu. Drumul poate fi aspru, dar este verificat şi duce unde trebuie. Mergi mai departe!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...