Articolul precedentKilometrii minune
  Articolul următorRăzbună-te pe Mine

  Ana – esențialul despre rugăciune

  Şi Ana se ruga Domnului cu sufletul amărât şi plângea! 1 Samuel 1:10

  Ana a învăţat să se roage cu efect. Nu a fost o şcoală simplă şi nici de scurtă durată, căci rugăciunea Anei se cristalizase din durerea vieții ei. Ajunsă înaintea Domnului, la Şilo, ea îşi revărsa inima în rugăciune. Era deocamdată singura modalitate de a-şi linişti sufletul.

  Ana trăia o dramă zilnică sub ascuţişul cuvintelor răutăcioase ale Peninei, cealaltă soţie a lui Elcana, un bărbat din seminţia lui Efraim. Faptul că soţul ei o preţuia şi îi acorda toată consideraţia nu schimba cu nimic, dacă nu chiar făcea mai rea, relaţia ei cu Penina.

  Singurul echilibru sufletesc al Anei era să se plângă Domnului de linierea ei cronică. Şi pentru că motivul de batjocură şi dispreţ era lip-i ri de copii. Ana face un pas curajos şi Ii face o juruinţă Domnului, Inchinându-i copilul care s-ar naşte ca urmare a intervenţiei lui Dumnezeu în viaţa ei.

  Un lucru esenţial în legătură cu rugăciunea este ca cererea adresată să-L cointereseze pe Dumnezeu. Ana a înţeles şi a aplicat acest principiu. Ea nu dorea să ceară ceva doar pentru sine, ci şi pentru Dumnezeu şi cauza Sa. Lucrul acesta s-a potrivit de minune cu momentul de criză prin care trecea slujirea altarului. Eli şi casa lui se dovediseră a fi o soluţie ineficientă pentru conducerea spirituală şi preoţia lui Israel. Oferta Anei a fost acceptată, iar disperarea rugăciunii sale a rodit spre slava lui Dumnezeu şi spre bucuria sufletului ei.

  Succesul la un pas de tine:

  Cu ce poţi să-L cointeresezi pe Dumnezeu în rugăciune? Încearcă varianta de a-I oferi Lui ceea ce-I ceri. Vei avea sigur succes.

  Ana - esențialul despre rugăciune - 2019. Cu ce poţi să-L cointeresezi pe Dumnezeu în rugăciune? Încearcă varianta de a-I oferi Lui ceea ce-I ceri. Vei avea sigur succes.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...