Articolul precedentKilometrii minune
  Articolul următorRăzbună-te pe Mine

  Ana – esențialul despre rugăciune

  Şi Ana se ruga Domnului cu sufletul amărât şi plângea! 1 Samuel 1:10

  Ana a învăţat să se roage cu efect. Nu a fost o şcoală simplă şi nici de scurtă durată, căci rugăciunea Anei se cristalizase din durerea vieții ei. Ajunsă înaintea Domnului, la Şilo, ea îşi revărsa inima în rugăciune. Era deocamdată singura modalitate de a-şi linişti sufletul.

  Ana trăia o dramă zilnică sub ascuţişul cuvintelor răutăcioase ale Peninei, cealaltă soţie a lui Elcana, un bărbat din seminţia lui Efraim. Faptul că soţul ei o preţuia şi îi acorda toată consideraţia nu schimba cu nimic, dacă nu chiar făcea mai rea, relaţia ei cu Penina.

  Singurul echilibru sufletesc al Anei era să se plângă Domnului de linierea ei cronică. Şi pentru că motivul de batjocură şi dispreţ era lip-i ri de copii. Ana face un pas curajos şi Ii face o juruinţă Domnului, Inchinându-i copilul care s-ar naşte ca urmare a intervenţiei lui Dumnezeu în viaţa ei.

  Un lucru esenţial în legătură cu rugăciunea este ca cererea adresată să-L cointereseze pe Dumnezeu. Ana a înţeles şi a aplicat acest principiu. Ea nu dorea să ceară ceva doar pentru sine, ci şi pentru Dumnezeu şi cauza Sa. Lucrul acesta s-a potrivit de minune cu momentul de criză prin care trecea slujirea altarului. Eli şi casa lui se dovediseră a fi o soluţie ineficientă pentru conducerea spirituală şi preoţia lui Israel. Oferta Anei a fost acceptată, iar disperarea rugăciunii sale a rodit spre slava lui Dumnezeu şi spre bucuria sufletului ei.

  Succesul la un pas de tine:

  Cu ce poţi să-L cointeresezi pe Dumnezeu în rugăciune? Încearcă varianta de a-I oferi Lui ceea ce-I ceri. Vei avea sigur succes.

  Ana - esențialul despre rugăciune - 2019. Cu ce poţi să-L cointeresezi pe Dumnezeu în rugăciune? Încearcă varianta de a-I oferi Lui ceea ce-I ceri. Vei avea sigur succes.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...