Articolul precedentPune-mă la încercare
  Articolul următorPăcătosul iubit

  Eli – neglijența și providența

  Eli a luat din nou cuvântul şi a zis:„Du-te în pace, şi Dumnezeul lui Israel să asculte rugăciunea pe care I-ai făcut-o!” 1 Samuel 1:17

  Asistând la rugăciunea Anei, marele preot are impresia că această femeie este beată sau suferă de o tulburare de comportament. Drept urmare, îi atrage atenţia cu privire la modul de manifestare în locul sfânt. Probabil că până şi Eli a fost surprins de neatenţia cu care se purtase cu o femeie descurajată, care se ruga din toată inima.

  În virtutea rutinei şi a obişnuinţei, Eli a rostit o formulă uzuală, care pare să fie mai degrabă politeţe preoţească, decât preţuire autentică pentru oameni şi necazurile lor. Dincolo de amestecul de plictiseală şi neglijenţă al lui Eli, frumuseţea şi autenticitatea rugăciunii Anei au făcut ca aceste cuvinte banale să devină prorocie împlinită.

  Dumnezeul lui Israel a ascultat într-adevăr această rugăciune a credinţei active, iar pentru Ana, cuvintele rele ale Peninei au devenit o istorie încheiată şi care nu mai prezenta niciun interes. Ea cunoştea de acum ce înseamnă să te rogi cu toată inima.

  Ana putea să dea lecţii oricui despre viaţa devoţională autentică. Nu este de mirare că fiul ei, Samuel, a moştenit întreaga vigoare spirituală a mamei lui. Puţinul timp pe care ea l-a petrecut împreună cu Samuel a fost suficient pentru a-i imprima acestuia esenţialul despre religia adevărată. Încă de timpuriu, Dumnezeu era o realitate pentru Samuel şi el a fost învăţat încă de mic cum să se poarte în prezenţa Lui. Spiritul ascultării, inspirat de rugăciunea mamei sale, a fost preluat ca o caracteristică de fond a vieţii şi a lucrării lui.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce aspecte ale vieţii de rugăciune eşti înclinat să neglijezi? Succesul în viaţa de rugăciune este o rugăciune a succesului, aşa că merită să faci progrese în acest domeniu.

  Eli - neglijența și providența - 2019. Ce aspecte ale vieţii de rugăciune eşti înclinat să neglijezi? Succesul în viaţa de rugăciune este o rugăciune a succesului, aşa că merită să faci progrese în acest domeniu.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...