Articolul precedentMireasma cerului
  Articolul următorEl e șansa ta

  Samuel – consacrat Domnului

  „De aceea vreau să-l dau Domnului: toată viaţa lui să fie dat Domnului.” Şi s-au închinat acolo înaintea Domnului. 1 Samuel 1:28

  Prin facerea şi prin originea lor, toate lucrurile sunt ale lui Dumnezeu. Fiinţele umane nu fac excepţie. Prin excelenţă, oamenii îi aparţin lui Dumnezeu. Crearea omului I-a luat mai mult timp şi mai multă migală decât oricare dintre celelalte lucrări ale Sale. În consecinţă, oamenii trebuie să se considere şi să se comporte ca fiind proprietatea lui Dumnezeu.

  Atunci când un lucru îi este oferit lui Dumnezeu, acesta este considerat un obiect sfânt. Are un statut special şi se bucură de un respect special.

  Când un om îi este consacrat lui Dumnezeu sau când se consacră el însuşi, viaţa sa urmează un curs distinct, iar preocupările sale sunt marcate de acest statut special.

  Samuel a fost consacrat de mama sa lui Dumnezeu, ca urmare a juruinţei pe care ea a facut-o la templu. Ocupaţia de bază a lui Samuel avea să fie legată de lucrurile sfinte. El avea să fie preot, profet şi judecător; ultimul şi cel mai vrednic dintre judecători.

  În mod special, Samuel avea să fie un reformator spiritual de primă importanţă. Ca om al lui Dumnezeu, el îşi identifica până şi interesele cu acelea ale lui Dumnezeu. A fost nevoie ca Dumnezeu să-i explice că atitudinea de respingere din partea poporului, care-şi dorea un împăiat, nu era îndreptată împotriva lui, ca judecător, ci împotriva Sa.

  Un om consacrat lui Dumnezeu trăieşte şi moare pentru Dumnezeu. El Ii aparţine cu tot ce este, cu tot ce are şi cu tot ce face, sau nu lace. Timpul său de muncă şi odihnă, puterea sa şi talentele sale sunt instrumente puse la dispoziţia cerului.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce lucruri din viaţa ta ar merita consacrate lui Dumnezeu? Nu uita că cele mai multe dintre lucrurile pe care I le consacrăm Lui ne vor fi înapoiate după ce El le va binecuvânta. Asa că merită să încerci.

  Samuel - consacrat Domnului - 2019. Ce lucruri din viaţa ta ar merita consacrate lui Dumnezeu? Nu uita că cele mai multe dintre lucrurile pe care I le consacrăm Lui ne vor fi înapoiate după ce El le va binecuvânta. Asa că merită să încerci.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...