Articolul precedentMireasma cerului
  Articolul următorEl e șansa ta

  Samuel – consacrat Domnului

  „De aceea vreau să-l dau Domnului: toată viaţa lui să fie dat Domnului.” Şi s-au închinat acolo înaintea Domnului. 1 Samuel 1:28

  Prin facerea şi prin originea lor, toate lucrurile sunt ale lui Dumnezeu. Fiinţele umane nu fac excepţie. Prin excelenţă, oamenii îi aparţin lui Dumnezeu. Crearea omului I-a luat mai mult timp şi mai multă migală decât oricare dintre celelalte lucrări ale Sale. În consecinţă, oamenii trebuie să se considere şi să se comporte ca fiind proprietatea lui Dumnezeu.

  Atunci când un lucru îi este oferit lui Dumnezeu, acesta este considerat un obiect sfânt. Are un statut special şi se bucură de un respect special.

  Când un om îi este consacrat lui Dumnezeu sau când se consacră el însuşi, viaţa sa urmează un curs distinct, iar preocupările sale sunt marcate de acest statut special.

  Samuel a fost consacrat de mama sa lui Dumnezeu, ca urmare a juruinţei pe care ea a facut-o la templu. Ocupaţia de bază a lui Samuel avea să fie legată de lucrurile sfinte. El avea să fie preot, profet şi judecător; ultimul şi cel mai vrednic dintre judecători.

  În mod special, Samuel avea să fie un reformator spiritual de primă importanţă. Ca om al lui Dumnezeu, el îşi identifica până şi interesele cu acelea ale lui Dumnezeu. A fost nevoie ca Dumnezeu să-i explice că atitudinea de respingere din partea poporului, care-şi dorea un împăiat, nu era îndreptată împotriva lui, ca judecător, ci împotriva Sa.

  Un om consacrat lui Dumnezeu trăieşte şi moare pentru Dumnezeu. El Ii aparţine cu tot ce este, cu tot ce are şi cu tot ce face, sau nu lace. Timpul său de muncă şi odihnă, puterea sa şi talentele sale sunt instrumente puse la dispoziţia cerului.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce lucruri din viaţa ta ar merita consacrate lui Dumnezeu? Nu uita că cele mai multe dintre lucrurile pe care I le consacrăm Lui ne vor fi înapoiate după ce El le va binecuvânta. Asa că merită să încerci.

  Samuel - consacrat Domnului - 2019. Ce lucruri din viaţa ta ar merita consacrate lui Dumnezeu? Nu uita că cele mai multe dintre lucrurile pe care I le consacrăm Lui ne vor fi înapoiate după ce El le va binecuvânta. Asa că merită să încerci.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...