Articolul precedentZi și noapte
  Articolul următorCorbii

  Fiii lui Eli – răutate și decădere

  Fiii lui Eli erau nişte oameni răi. Nu cunoşteau pe Domnul. 1 Samuel 2:12

  Descrierea pe care i-o face Samuel acestei familii pe care o cunoştea foarte bine este vrednică de plâns. Impulsul nostru de moment atunci când citim aceste lucruri este să îi reproşăm lui Eli slăbiciunea şi lipsa de fermitate în tratarea abaterilor fiilor săi. Probabil că, în mare măsură, intuiţia ne conduce la sursa principală a dezastrului din această familie, dar nu aceasta este întreaga poveste a familiei lui Eli.

  Faptul că fiii lui Eli erau oameni răi nu poate fi pus pe seama lipsei de disciplină din partea părintelui lor. Într-o foarte mare măsură propria lor alegere e responsabilă pentru decăderea lor. Oamenii răi se pot forma în cele mai bune cămine şi în cele mai severe principii de educaţie. Şi la sfârşitul vieţii lui Samuel, poporul a observat că fiii săi nu călcau pe urmele tatălui lor. Probabil că Samuel nu ar putea fi cu niciun chip învinuit de neglijenţă în educaţia propriilor copii, şi totuşi aceştia au fost altfel decât părintele lor.

  Cea mai interesantă lecţie despre creşterea copiilor ne-o oferă familiile care au produs două feluri de urmaşi. Adam şi Eva şi fiii lor Cain şi Abel se înscriu cu prisosinţă în această categorie. Cain este întâiu născut, iar părinţii săi îşi puseseră toată speranţa în el. Totuşi, el devine primul ucigaş, iar fratele său este prima victimă. Şi unul, şi altul au avut aceleaşi condiţii, dar propria alegere i-a făcut să fie atât de diferiţi. Oamenii răi aleg să fie ceea ce sunt, iar ceea ce sunt îi face responsabili şi pe ei, nu numai pe părinţi, profesori sau conducători.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai toate explicaţiile cu privire la răutatea celor din jur? O parte este treaba mediului, dar contribuţia personală este suficientă pentru a te pune pe gânduri. Aici e de lucru!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...