Articolul precedentZi și noapte
  Articolul următorCorbii

  Fiii lui Eli – răutate și decădere

  Fiii lui Eli erau nişte oameni răi. Nu cunoşteau pe Domnul. 1 Samuel 2:12

  Descrierea pe care i-o face Samuel acestei familii pe care o cunoştea foarte bine este vrednică de plâns. Impulsul nostru de moment atunci când citim aceste lucruri este să îi reproşăm lui Eli slăbiciunea şi lipsa de fermitate în tratarea abaterilor fiilor săi. Probabil că, în mare măsură, intuiţia ne conduce la sursa principală a dezastrului din această familie, dar nu aceasta este întreaga poveste a familiei lui Eli.

  Faptul că fiii lui Eli erau oameni răi nu poate fi pus pe seama lipsei de disciplină din partea părintelui lor. Într-o foarte mare măsură propria lor alegere e responsabilă pentru decăderea lor. Oamenii răi se pot forma în cele mai bune cămine şi în cele mai severe principii de educaţie. Şi la sfârşitul vieţii lui Samuel, poporul a observat că fiii săi nu călcau pe urmele tatălui lor. Probabil că Samuel nu ar putea fi cu niciun chip învinuit de neglijenţă în educaţia propriilor copii, şi totuşi aceştia au fost altfel decât părintele lor.

  Cea mai interesantă lecţie despre creşterea copiilor ne-o oferă familiile care au produs două feluri de urmaşi. Adam şi Eva şi fiii lor Cain şi Abel se înscriu cu prisosinţă în această categorie. Cain este întâiu născut, iar părinţii săi îşi puseseră toată speranţa în el. Totuşi, el devine primul ucigaş, iar fratele său este prima victimă. Şi unul, şi altul au avut aceleaşi condiţii, dar propria alegere i-a făcut să fie atât de diferiţi. Oamenii răi aleg să fie ceea ce sunt, iar ceea ce sunt îi face responsabili şi pe ei, nu numai pe părinţi, profesori sau conducători.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai toate explicaţiile cu privire la răutatea celor din jur? O parte este treaba mediului, dar contribuţia personală este suficientă pentru a te pune pe gânduri. Aici e de lucru!

  Fiii lui Eli - răutate și decădere - 2019. Ai toate explicaţiile cu privire la răutatea celor din jur? O parte este treaba mediului, dar contribuţia personală este suficientă pentru a te pune pe gânduri. Aici e de lucru!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...