Articolul precedentViața este în sămânță
  Articolul următorTemplul Lui

  Samuel – creștere și armonie

  Tânărul Samuel creştea mereu şi era plăcut Domnului şi oamenilor. 1 Samuel 2:26

  Cât de mult ne încântă acest raport scurt şi simplu despre dezvoltarea personală a lui Samuel! Cu cât fiii lui Eli erau mai depravaţi şi scandaloşi în comportamentul lor privat şi public, cu atât Samuel lumina mai frumos şi candid atmosfera din jurul său. Ne putem închipui încântarea mamei sale când primea de la Eli vestea despre toate lucrurile bune în legătură cu fiul ei. Ne putem imagina preţuirea de care se bucura acum Ana în faţa soţului ei, datorită fiului ei de excepţie.

  Creşterea armonioasă a lui Samuel era în primul rând semnul evident al binecuvântării divine. În bună măsură, această binecuvântare se datora consacrării sale înainte de a se naşte. În al doilea rând, Samuel se afla într-o incintă sfântă, în care o mulţime de detalii contribuiau la conştientizarea prezenţei lui Dumnezeu. Chiar dacă descoperirile erau rare şi Cuvântul lui Dumnezeu era abia auzit în acele vremuri, pentru cine dorea să ia aminte, erau destule lucruri care mărturiseau despre Dumnezeu. În prezenţa Lui şi având conştienta acestei prezenţe, Samuel se dezvolta spre bucuria Domnului şi a semenilor.

  O atmosferă de har înconjura fiinţa lui Samuel, pentru că el alegea permanent să umble într-o asemenea ambianţă. La câţiva paşi de el, fiii lui Eli trăiau în cea mai neagră înstrăinare de lucrurile sfinte, pe care le slujeau, dar aceasta nu influenţa frumuseţea vieţii lui Samuel. Asemenea nufărului deasupra noroiului din baltă, viaţa lui Samuel era distinctă şi detaşată de mizeria morală din jur. El ne-a demonstrat că nc poate trăi frumos într-o lume rea şi decăzută.

  Succesul la un pas de tine:

  Alegerea personală este mai importantă decât influenţa mediului. Lucrează la ce se poate şi vei reuşi!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...