Samuel – creștere și armonie

Tânărul Samuel creştea mereu şi era plăcut Domnului şi oamenilor. 1 Samuel 2:26

Cât de mult ne încântă acest raport scurt şi simplu despre dezvoltarea personală a lui Samuel! Cu cât fiii lui Eli erau mai depravaţi şi scandaloşi în comportamentul lor privat şi public, cu atât Samuel lumina mai frumos şi candid atmosfera din jurul său. Ne putem închipui încântarea mamei sale când primea de la Eli vestea despre toate lucrurile bune în legătură cu fiul ei. Ne putem imagina preţuirea de care se bucura acum Ana în faţa soţului ei, datorită fiului ei de excepţie.

Creşterea armonioasă a lui Samuel era în primul rând semnul evident al binecuvântării divine. În bună măsură, această binecuvântare se datora consacrării sale înainte de a se naşte. În al doilea rând, Samuel se afla într-o incintă sfântă, în care o mulţime de detalii contribuiau la conştientizarea prezenţei lui Dumnezeu. Chiar dacă descoperirile erau rare şi Cuvântul lui Dumnezeu era abia auzit în acele vremuri, pentru cine dorea să ia aminte, erau destule lucruri care mărturiseau despre Dumnezeu. În prezenţa Lui şi având conştienta acestei prezenţe, Samuel se dezvolta spre bucuria Domnului şi a semenilor.

O atmosferă de har înconjura fiinţa lui Samuel, pentru că el alegea permanent să umble într-o asemenea ambianţă. La câţiva paşi de el, fiii lui Eli trăiau în cea mai neagră înstrăinare de lucrurile sfinte, pe care le slujeau, dar aceasta nu influenţa frumuseţea vieţii lui Samuel. Asemenea nufărului deasupra noroiului din baltă, viaţa lui Samuel era distinctă şi detaşată de mizeria morală din jur. El ne-a demonstrat că nc poate trăi frumos într-o lume rea şi decăzută.

Succesul la un pas de tine:

Alegerea personală este mai importantă decât influenţa mediului. Lucrează la ce se poate şi vei reuşi!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor