Articolul precedentViața este în sămânță
  Articolul următorTemplul Lui

  Samuel – creștere și armonie

  Tânărul Samuel creştea mereu şi era plăcut Domnului şi oamenilor. 1 Samuel 2:26

  Cât de mult ne încântă acest raport scurt şi simplu despre dezvoltarea personală a lui Samuel! Cu cât fiii lui Eli erau mai depravaţi şi scandaloşi în comportamentul lor privat şi public, cu atât Samuel lumina mai frumos şi candid atmosfera din jurul său. Ne putem închipui încântarea mamei sale când primea de la Eli vestea despre toate lucrurile bune în legătură cu fiul ei. Ne putem imagina preţuirea de care se bucura acum Ana în faţa soţului ei, datorită fiului ei de excepţie.

  Creşterea armonioasă a lui Samuel era în primul rând semnul evident al binecuvântării divine. În bună măsură, această binecuvântare se datora consacrării sale înainte de a se naşte. În al doilea rând, Samuel se afla într-o incintă sfântă, în care o mulţime de detalii contribuiau la conştientizarea prezenţei lui Dumnezeu. Chiar dacă descoperirile erau rare şi Cuvântul lui Dumnezeu era abia auzit în acele vremuri, pentru cine dorea să ia aminte, erau destule lucruri care mărturiseau despre Dumnezeu. În prezenţa Lui şi având conştienta acestei prezenţe, Samuel se dezvolta spre bucuria Domnului şi a semenilor.

  O atmosferă de har înconjura fiinţa lui Samuel, pentru că el alegea permanent să umble într-o asemenea ambianţă. La câţiva paşi de el, fiii lui Eli trăiau în cea mai neagră înstrăinare de lucrurile sfinte, pe care le slujeau, dar aceasta nu influenţa frumuseţea vieţii lui Samuel. Asemenea nufărului deasupra noroiului din baltă, viaţa lui Samuel era distinctă şi detaşată de mizeria morală din jur. El ne-a demonstrat că nc poate trăi frumos într-o lume rea şi decăzută.

  Succesul la un pas de tine:

  Alegerea personală este mai importantă decât influenţa mediului. Lucrează la ce se poate şi vei reuşi!

  Samuel - creștere și armonie - 2019. Alegerea personală este mai importantă decât influenţa mediului. Lucrează la ce se poate şi vei reuşi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...