Articolul precedentDoamne, mă predau
  Articolul următorPapagalul

  Samuel – predispoziție și ascultare

  Domnul a venit, S-a înfăţişat şi l-a chemat ca şi în celelalte daţi: „Samuele, Samuele!” Şi Samuel a răspuns: „Vorbeşte, căci robul Tău ascultă.” 1 Samuel 3:10

  Numele lui Samuel este legat de faptul că Dumnezeu a ascultat rugăciunea mamei sale, iar caracterul lui confirmă semnificaţia numelui pe care îl poartă. Samuel manifestă o predispoziţie evidentă pentru ascultare, deoarece a distinge vocea lui Dumnezeu ţine, într-o foarte mare măsură, de dispoziţia de a asculta de El. Înţelegerea şi interpretarea voinţei lui Dumnezeu sunt strâns legate de dorinţa de a împlini Cuvântul Lui.

  Două lucruri ne impresionează în mod deosebit în acest episod al istoriei sfinte: naturaleţea cu care Samuel este dispus să asculte şi confuzia pe care el o face, atribuindu-i lui Eli cuvintele care vin de la Dumnezeu.

  Samuel era dispus să asculte cuvintele lui Eli. într-un anumit sens, Samuel era ca unul dintre fiii marelui preot. Practica ascultării de Eli l-a făcut să-i fie uşor să asculte si de Dumnezeu. Este interesant că Samuel are nevoie să fie ajutat de Eli pentru a distinge cuvintele care veneau de la Dumnezeu. Probabil că Eli se aştepta ca acest lucru să se producă, mai devreme sau mai târziu, şi că el şi familia sa aveau să fie subiectul mesajelor transmise de Dumnezeu prin Samuel.

  Este posibil ca Samuel să fi întâmpinat dificultăţi serioase în a-i transmite o solie de mustrare maestrului său, faţă de care se dovedise atât de supus şi ascultător. Dar Eli l-a încurajat, iar Samuel combina perfect respectul faţă de oameni cu fidelitatea faţă de Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum ai îndeplini o misiune de asemenea delicateţe ca aceea a lui Samuel în acest episod? Dispoziţia de a asculta dă şi astăzi aceleaşi roade.

  Samuel - predispoziție și ascultare - 2019. Cum ai îndeplini o misiune de asemenea delicateţe ca aceea a lui Samuel în acest episod? Dispoziţia de a asculta dă şi astăzi aceleaşi roade.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...