Articolul precedentDoamne, mă predau
  Articolul următorPapagalul

  Samuel – predispoziție și ascultare

  Domnul a venit, S-a înfăţişat şi l-a chemat ca şi în celelalte daţi: „Samuele, Samuele!” Şi Samuel a răspuns: „Vorbeşte, căci robul Tău ascultă.” 1 Samuel 3:10

  Numele lui Samuel este legat de faptul că Dumnezeu a ascultat rugăciunea mamei sale, iar caracterul lui confirmă semnificaţia numelui pe care îl poartă. Samuel manifestă o predispoziţie evidentă pentru ascultare, deoarece a distinge vocea lui Dumnezeu ţine, într-o foarte mare măsură, de dispoziţia de a asculta de El. Înţelegerea şi interpretarea voinţei lui Dumnezeu sunt strâns legate de dorinţa de a împlini Cuvântul Lui.

  Două lucruri ne impresionează în mod deosebit în acest episod al istoriei sfinte: naturaleţea cu care Samuel este dispus să asculte şi confuzia pe care el o face, atribuindu-i lui Eli cuvintele care vin de la Dumnezeu.

  Samuel era dispus să asculte cuvintele lui Eli. într-un anumit sens, Samuel era ca unul dintre fiii marelui preot. Practica ascultării de Eli l-a făcut să-i fie uşor să asculte si de Dumnezeu. Este interesant că Samuel are nevoie să fie ajutat de Eli pentru a distinge cuvintele care veneau de la Dumnezeu. Probabil că Eli se aştepta ca acest lucru să se producă, mai devreme sau mai târziu, şi că el şi familia sa aveau să fie subiectul mesajelor transmise de Dumnezeu prin Samuel.

  Este posibil ca Samuel să fi întâmpinat dificultăţi serioase în a-i transmite o solie de mustrare maestrului său, faţă de care se dovedise atât de supus şi ascultător. Dar Eli l-a încurajat, iar Samuel combina perfect respectul faţă de oameni cu fidelitatea faţă de Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum ai îndeplini o misiune de asemenea delicateţe ca aceea a lui Samuel în acest episod? Dispoziţia de a asculta dă şi astăzi aceleaşi roade.

  Samuel - predispoziție și ascultare - 2019. Cum ai îndeplini o misiune de asemenea delicateţe ca aceea a lui Samuel în acest episod? Dispoziţia de a asculta dă şi astăzi aceleaşi roade.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...