Saul – responsabilitatea ca șansă

Duhul Domnului va veni peste tine, vei proroci cu ei şi vei fi prefăcut intr-alt om. 1 Samuel 10:6

Este uimitor faptul că Dumnezeu răspunde uneori rugăciunilor noastre, deşi varianta cerută de noi nu este cea mai bună. Astfel stau lucrurile şi cu instalarea sistemului monarhic în Israel. Planul şi dorinţa lui Dumnezeu erau ca Israel să aibă un sistem de conducere | teocratic. Un astfel de sistem s-ar fi dovedit eficient, simplu şi necostisitor. El avea să fie superior din punct de vedere moral, politic şi social. Chiar şi din punct de vedere militar, sistemul teocratic ar fi fost de temut pentru vecinii neliniştiţi şi dornici de pradă. Dar Israel dorea să fie asemenea popoarelor din jur.

După îndelungi negocieri, Dumnezeu a cedat cererii lui Israel şi l-a ales pe Saul din seminţia lui Beniamin, dându-le oamenilor din Israel un conducător pe măsura dorinţei şi aşteptărilor lor. Cum Saul îi întrecea în înălţime pe ceilalţi cu un cap, această statură părea să corespundă opţiunii populare.

Responsabilitatea lui Saul era o mare şansă şi pentru performanţele sale spirituale. Deşi el nu prezenta preocupări prea mari faţă de lucrurile religioase, cu ocazia alegerii sale a putut profesa puţin darul prorociei. Duhul lui Dumnezeu a venit peste el, care a început să se comporte asemenea profeţilor. Nu este de mirare că surpriza a fost destul de mare pentru cei care-l cunoşteau şi care au scos o zicală cu această ocazie, întrebând: „Este oare şi Saul printre profeţi?” Intr-adevăr, Saul avea o mare şansă de a fi printre profeţi şi câtva timp chiar a reuşit să se menţină în această poziţie.

Succesul la un pas de tine:

Ce şanse îţi oferă mica sau marea responsabilitate pe care o ai? Foloseşte ocazia pentru creştere şi dezvoltare spirituală!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor