Articolul precedentA lélek megvilágosít
  Articolul următorBinecuvântarea focului

  Saul – responsabilitatea ca șansă

  Duhul Domnului va veni peste tine, vei proroci cu ei şi vei fi prefăcut intr-alt om. 1 Samuel 10:6

  Este uimitor faptul că Dumnezeu răspunde uneori rugăciunilor noastre, deşi varianta cerută de noi nu este cea mai bună. Astfel stau lucrurile şi cu instalarea sistemului monarhic în Israel. Planul şi dorinţa lui Dumnezeu erau ca Israel să aibă un sistem de conducere | teocratic. Un astfel de sistem s-ar fi dovedit eficient, simplu şi necostisitor. El avea să fie superior din punct de vedere moral, politic şi social. Chiar şi din punct de vedere militar, sistemul teocratic ar fi fost de temut pentru vecinii neliniştiţi şi dornici de pradă. Dar Israel dorea să fie asemenea popoarelor din jur.

  După îndelungi negocieri, Dumnezeu a cedat cererii lui Israel şi l-a ales pe Saul din seminţia lui Beniamin, dându-le oamenilor din Israel un conducător pe măsura dorinţei şi aşteptărilor lor. Cum Saul îi întrecea în înălţime pe ceilalţi cu un cap, această statură părea să corespundă opţiunii populare.

  Responsabilitatea lui Saul era o mare şansă şi pentru performanţele sale spirituale. Deşi el nu prezenta preocupări prea mari faţă de lucrurile religioase, cu ocazia alegerii sale a putut profesa puţin darul prorociei. Duhul lui Dumnezeu a venit peste el, care a început să se comporte asemenea profeţilor. Nu este de mirare că surpriza a fost destul de mare pentru cei care-l cunoşteau şi care au scos o zicală cu această ocazie, întrebând: „Este oare şi Saul printre profeţi?” Intr-adevăr, Saul avea o mare şansă de a fi printre profeţi şi câtva timp chiar a reuşit să se menţină în această poziţie.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce şanse îţi oferă mica sau marea responsabilitate pe care o ai? Foloseşte ocazia pentru creştere şi dezvoltare spirituală!

  Saul - responsabilitatea ca șansă - 2019. Ce şanse îţi oferă mica sau marea responsabilitate pe care o ai? Foloseşte ocazia pentru creştere şi dezvoltare spirituală!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...