Articolul precedentA lélek megvilágosít
  Articolul următorBinecuvântarea focului

  Saul – responsabilitatea ca șansă

  Duhul Domnului va veni peste tine, vei proroci cu ei şi vei fi prefăcut intr-alt om. 1 Samuel 10:6

  Este uimitor faptul că Dumnezeu răspunde uneori rugăciunilor noastre, deşi varianta cerută de noi nu este cea mai bună. Astfel stau lucrurile şi cu instalarea sistemului monarhic în Israel. Planul şi dorinţa lui Dumnezeu erau ca Israel să aibă un sistem de conducere | teocratic. Un astfel de sistem s-ar fi dovedit eficient, simplu şi necostisitor. El avea să fie superior din punct de vedere moral, politic şi social. Chiar şi din punct de vedere militar, sistemul teocratic ar fi fost de temut pentru vecinii neliniştiţi şi dornici de pradă. Dar Israel dorea să fie asemenea popoarelor din jur.

  După îndelungi negocieri, Dumnezeu a cedat cererii lui Israel şi l-a ales pe Saul din seminţia lui Beniamin, dându-le oamenilor din Israel un conducător pe măsura dorinţei şi aşteptărilor lor. Cum Saul îi întrecea în înălţime pe ceilalţi cu un cap, această statură părea să corespundă opţiunii populare.

  Responsabilitatea lui Saul era o mare şansă şi pentru performanţele sale spirituale. Deşi el nu prezenta preocupări prea mari faţă de lucrurile religioase, cu ocazia alegerii sale a putut profesa puţin darul prorociei. Duhul lui Dumnezeu a venit peste el, care a început să se comporte asemenea profeţilor. Nu este de mirare că surpriza a fost destul de mare pentru cei care-l cunoşteau şi care au scos o zicală cu această ocazie, întrebând: „Este oare şi Saul printre profeţi?” Intr-adevăr, Saul avea o mare şansă de a fi printre profeţi şi câtva timp chiar a reuşit să se menţină în această poziţie.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce şanse îţi oferă mica sau marea responsabilitate pe care o ai? Foloseşte ocazia pentru creştere şi dezvoltare spirituală!

  Saul - responsabilitatea ca șansă - 2019. Ce şanse îţi oferă mica sau marea responsabilitate pe care o ai? Foloseşte ocazia pentru creştere şi dezvoltare spirituală!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...