Saul – noblețea de la început

  S-au găsit însă şi oameni răi, care ziceau:„Ce ne poate ajuta acesta?” şi l-au dispreţuit şi nu i-au adus niciun dar. Dar Saul s-a făcut că nu-i aude. 1 Samuel 10:27

  Pentru o vreme, Saul a reuşit să facă faţă provocărilor la care funcţia sa publică îl expuneau. În această poziţie, el trebuia să se confrunte i ii nemulţumiri, critici şi opoziţie. Acestea sunt un lucru dat pentru orice conducător, şi Saul nu le putea evita. Aşa că el s-a făcut că nu-i nude.

  Pentru început, lucrurile nu erau rele deloc. Saul a reuşit să-şi creeze imaginea publică a unui bărbat nobil, răbdător şi înţelept, împreună ni statura sa impunătoare, aceste trăsături de caracter au făcut o bună impresie. Poporul se putea chiar felicita că are în frunte un asemenea conducător.

  O singură problemă nu a înţeles Saul, şi anume că nobleţea autentică nu se construieşte doar printr-o singură reuşită. Este nevoie de repetiţii lungi şi obositoare până când un gest sau un comportament devine trăsătură de caracter specifică şi stabilă. Păcat că Saul nu avea această disponibilitate. Caracterul se formează cu migală şi trudă, iar Saul era nerăbdător şi impulsiv. Pentru câteva momente a reuşit să treacă examenul provocării publice şi ar fi avut toate şansele să continue cu succes, dar nu a fost aşa.

  Dispreţul oamenilor răi, care l-au nesocotit pe alesul poporului şi s-au manifestat cu ostentaţie publică, a rănit adânc inima împăratului înscăunat de curând. Ceea ce avea să-i distrugă viaţa şi liniştea sufletească era teama că cineva ar putea să-l ignore şi să-i ia locul. Nobleţea de la început avea să-l părăsească dureros de repede.

  Succesul la un pas de tine:

  Care dintre calităţile tale personale ar avea nevoie de maturizare şi stabilitate? Pregăteşte-te pentru acţiuni pe termen lung, dacă ai în vedere dezvoltarea caracterului.

  Saul - noblețea de la început - 2019. Care dintre calităţile tale personale ar avea nevoie de maturizare şi stabilitate? Pregăteşte-te pentru acţiuni pe termen lung, dacă ai în vedere dezvoltarea caracterului.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...