Saul – noblețea de la început

  S-au găsit însă şi oameni răi, care ziceau:„Ce ne poate ajuta acesta?” şi l-au dispreţuit şi nu i-au adus niciun dar. Dar Saul s-a făcut că nu-i aude. 1 Samuel 10:27

  Pentru o vreme, Saul a reuşit să facă faţă provocărilor la care funcţia sa publică îl expuneau. În această poziţie, el trebuia să se confrunte i ii nemulţumiri, critici şi opoziţie. Acestea sunt un lucru dat pentru orice conducător, şi Saul nu le putea evita. Aşa că el s-a făcut că nu-i nude.

  Pentru început, lucrurile nu erau rele deloc. Saul a reuşit să-şi creeze imaginea publică a unui bărbat nobil, răbdător şi înţelept, împreună ni statura sa impunătoare, aceste trăsături de caracter au făcut o bună impresie. Poporul se putea chiar felicita că are în frunte un asemenea conducător.

  O singură problemă nu a înţeles Saul, şi anume că nobleţea autentică nu se construieşte doar printr-o singură reuşită. Este nevoie de repetiţii lungi şi obositoare până când un gest sau un comportament devine trăsătură de caracter specifică şi stabilă. Păcat că Saul nu avea această disponibilitate. Caracterul se formează cu migală şi trudă, iar Saul era nerăbdător şi impulsiv. Pentru câteva momente a reuşit să treacă examenul provocării publice şi ar fi avut toate şansele să continue cu succes, dar nu a fost aşa.

  Dispreţul oamenilor răi, care l-au nesocotit pe alesul poporului şi s-au manifestat cu ostentaţie publică, a rănit adânc inima împăratului înscăunat de curând. Ceea ce avea să-i distrugă viaţa şi liniştea sufletească era teama că cineva ar putea să-l ignore şi să-i ia locul. Nobleţea de la început avea să-l părăsească dureros de repede.

  Succesul la un pas de tine:

  Care dintre calităţile tale personale ar avea nevoie de maturizare şi stabilitate? Pregăteşte-te pentru acţiuni pe termen lung, dacă ai în vedere dezvoltarea caracterului.

  Saul - noblețea de la început - 2019. Care dintre calităţile tale personale ar avea nevoie de maturizare şi stabilitate? Pregăteşte-te pentru acţiuni pe termen lung, dacă ai în vedere dezvoltarea caracterului.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...