Articolul precedentAhogyan a lélek vezet
  Articolul următorAnatomia Creației

  Saul – abuz în serviciu

  Pe când sfârşea de adus arderea-de-tot, a venit Samuel şi Saul i-a ieşit înainte să-i ureze de bine. 1 Samuel 13:10

  Cea mai mare ispită a unui conducător tânăr şi fără experienţă este abuzul de putere. Trecerea de la o poziţie modestă şi fără acces la pârghiile de conducere şi ocuparea unui loc de comandă creează reale probleme de acomodare. Unul dintre lucrurile cel mai greu de apreciat este limita până la care se poate merge în exercitarea puterii.

  La scurt timp după numirea sa în funcţie, Saul s-a confruntat cu această dilemă. Războiul cu filistenii bătea la porţi. Armata era în derută şi oamenii începeau să se risipească, iar Samuel nu mai venea să oficieze jertfa. În aceste condiţii, Saul a crezut că el are putere să ia orice fel de decizie care ar putea redresa lucrurile. A ceRut să i se aducă arderile-de-tot şi jertfele de mulţumire şi a oficiat slujba ca şi când ar fi fost şi preot, nu numai comandant militar şi împărat al lui Israel.

  Fapta lui Saul a fost ceva mai mult decât îi permitea funcţia publică. Era o blasfemie şi un abuz în serviciu. Tocmai pe când termina de slujit, a venit Samuel cu cea mai tristă veste pentru Saul: Dumnezeu avea să-i ia împărăţia şi s-o dea altuia. Probabil că exact acesta era lucrul cel mai de temut pentru Saul şi tocmai pe acesta trebuia acum să-l constate. După numai doi ani de domnie, la treizeci şi doi de ani, era depus formal din funcţie. Aveau să treacă zeci de ani de agonie şi luptă disperată în dorinţa de a-şi recâştiga tronul, dar fără succes. Lucrurile erau iremediabil pierdute. Greşelile mari se plătesc scump şi nimeni nu este scutit de rigoarea urmărilor abuzului în serviciu.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai putea identifica la tine zone de risc expuse abuzului în serviciu? Mai bine să nu foloseşti toată puterea pe care o ai decât să faci mai mult decât te duc puterile.

  Saul - abuz în serviciu - 2019. Ai putea identifica la tine zone de risc expuse abuzului în serviciu? Mai bine să nu foloseşti toată puterea pe care o ai decât să faci mai mult decât te duc puterile.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...