Articolul precedentLábainknak szövétneke
  Articolul următorCe ții în mână?

  Saul – restricție inutilă

  Ziua aceea a fost obositoare pentru bărbaţii lui Israel. Saul pusese pe popor să jure zicând: „Blestemat să fie omul care va mânca pâine până seara, până mă voi răzbuna pe vrăjmaşii mei!” Şi nimeni nu mâncase. 1 Samuel 14:24

  Saul făcea parte din acea categorie de oameni care cred că religia adevărată este o serie de restricţii pe care le impune Dumnezeu, iar nu uitarea de ele aduce binecuvântarea şi favoarea Sa. Prin acest mod de a vedea lucrurile, tânărul împărat rătăcitor încerca să se redreseze din punct de vedere spiritual. Astfel Saul a făcut o juruinţă inutilă ca el şi oamenii lui să se abţină de la mâncare până îi vor birui definitiv pe filisteni.

  Saul nu făcea excepţie de la spiritul uman atât de adesea caracterizat de exagerare şi exces. Restricţia impusă de el nu numai că nu era cerută de Dumnezeu, dar respectarea ei slăbea în mod vizibil capacitatea trupelor sale de a duce lupta cu randament maxim. În loc să găsească modalităţi de a-şi cruţa resursele umane, Saul făcea risipă din dorinţa de a recâştiga favoarea divină pierdută printr-un alt exces.

  Probabil că, în imaginaţia sa, împăratul începea deja să vadă faţa lui Dumnezeu privind cu aprobare spre tributul său suplimentar de ascultare, dar în realitate lucrurile nu erau nici pe departe aşa. Ascultarea la care se referise Samuel cu ceva timp în urmă era cu totul altceva decât restricţia impusă de Saul.

  Dumnezeu dorea ca Saul să aibă răbdare şi încredere în El şi să dea dovadă de respectarea principiilor clare ale voii Sale. Inventarea de noi restricţii şi limitări nu putea răscumpăra încălcarea celor existente deja. Dar Saul dorea cu tot dinadinsul să obţină biruinţa prin meritele sale.

  Succesul la un pas de tine:

  Ascultarea de principiile date este mai importantă decât inventarea altor norme.

  Saul - restricție inutilă - 2019. Ascultarea de principiile date este mai importantă decât inventarea altor norme.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...