Articolul precedentKincskeresés
  Articolul următorPariu cu Alina

  Ionatan – popularitate salvatoare

  Poporul a zis lui Saul: „Ce! Să moară Ionatan, el, care a făcut această mare izbăvire în Israel? Niciodată! Viu este Domnul, că un păr din capul lui nu va cădea la pământ, căci cu Dumnezeu a lucrat el în ziua aceasta.” Astfel poporul a scăpat pe Ionatan de la moarte. 1 Samuel 14:45

  Poporul pendulează între două caracteristici concurente. Una este vulnerabilitatea faţă de manipulare. Cealaltă este capacitatea de a judeca simplu lucrurile şi de a nu zice binelui rău şi răului bine.

  Cele două caracteristici au fost atât de frumos ilustrate în episodul comentat zilele trecute. Când Saul a făcut o juruinţă fără rost, poporul a consimţit, deşi era evident că aceasta nu era oportună. Deci manipularea religioasă a funcţionat şi, temându-se să nu supere pe Dumnezeu şi pe împăratul, poporul nu a scos niciun cuvânt. Dar când împăratul era gata să întreacă măsura, poporul nu mai poate fi oprit să intervină. Dreptatea este prea făţiş nesocotită. Tăcerea poporului ar fi însemnat înaltă trădare faţă de dreptate. Nu, Ionatan nu trebuia să moară.

  Constatarea pe care a facut-o poporul, că Ionatan a lucrat cu Dumnezeu, se baza pe fapte şi cuvinte vrednice de luat în seamă. Acest lucru i-a asigurat lui Ionatan o popularitate suficientă pentru a-l salva din încurcătură. El nu ştia exact cum va face Dumnezeu, dar atunci când a văzut intervenţia poporului, a fost sigur că El continua să lucreze în viaţa sa şi pentru viaţa sa. Peste acest scut protector, Saul nu a îndrăznit sa mai treacă. Păcat însă că împăratul nu a înţeles şi nu a învăţat nimic din acest episod.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi conta pe intervenţia divină atunci când este evident că omeneşte lucrurile par încurcate rău?

  Ionatan - popularitate salvatoare - 2019. Poţi conta pe intervenţia divină atunci când este evident că omeneşte lucrurile par încurcate rău?
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...