Articolul precedentAz igazság kutatása
  Articolul următorArmura perfectă

  Saul – punctul critic

  Samuel a zis: „Îi plac Domnului mai mult arderile-de-tot şi jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele şi păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor. 1 Samuel 15:22

  Vine un moment în viaţă când lucrurile depăşesc măsura. Există un punct critic care determină înclinarea balanţei. Răbdarea şi îndurarea lui Dumnezeu au o limită dincolo de care este prea departe şi prea târziu.

  În viaţa publică a lui Saul a venit un asemenea moment când el se întorcea de la războiul cu Amalec. Saul ar fi trebuit să-i pedepsească exemplar pe amaleciţi pentru faptul de a fi atacat pe Israel fără temei, la vremea peregrinărilor prin pustie. Dar Saul a schimbat ordinul de luptă şi a adus în Israel turme de animale care fuseseră date spre nimicire. Mai rău decât atât, l-a adus pe Agag, împăratul amaleciţilor, pentru a-l expune ca trofeu de război, aşa cum se făcea la păgâni pe vremea aceea.

  Era foarte greu pentru Saul şi pentru popor să distrugă totul şi să nu oprească nimic pentru ei. De aceea, împăratul a cedat repede dorinţei poporului de a păstra din lucrurile date spre nimicire. Explicaţia că acestea aveau să fie jertfe de mulţumire pentru Dumnezeu pare cam subţire şi fără prea mare greutate în faţa poruncii divine exprese de a nimici totul.

  Jertfele erau rânduite pentru a facilita pocăinţa şi întoarcerea, nicidecum pentru a plăti dreptul de a păcătui. Saul se pare că exact în acest punct greşea. Drumul său ajunsese prea departe. Harul lui Dumnezeu pentru el, ca uns al Domnului, ajunsese la capăt. Pe această cale Dumnezeu nu mai dorea să mai continue.

  Succesul la un pas de tine:

  Există un moment critic în viaţa fiecăruia şi în viaţa ta. Poţi evita atingerea lui dacă eşti destul de vigilent.

  Saul - punctul critic - 2019. Există un moment critic în viaţa fiecăruia şi în viaţa ta. Poţi evita atingerea lui dacă eşti destul de vigilent.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...