Articolul precedentMegismerni az ismeretlent
  Articolul următorFii curajos!

  Eliab – aparență înșelătoare

  Domnul a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea maturii lui, căci… Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” 1 Samuel 16:7

  Samuel era gata să facă o greşeală în alegerea celui de-al doilea împărat al lui Israel. Atunci când l-a văzut pe Eliab, fiul cel mai mare ii lui Işai, prorocul şi-a zis în sine că acesta are să fie alesul. Dar cât de puţin contează uneori experienţa, chiar şi pentru un om consacrat ca Samuel! Din motive binecuvântate, Dumnezeu avea o altă opţiune, la care nimeni nu s-ar fi gândit.

  Este plăcut să constatăm fidelitatea cu care Samuel urmează calea Providenţei în alegerea lui David ca împărat. Nu este nimic din nerăbdarea şi neastâmpărul nervos al lui Saul. Samuel este liniştit şi încrezător în Dumnezeu, parcurgând ascultător fiecare treaptă a călăuzirii.

  Rând pe rând, fiii lui Isai s-au înfăţişat la jertfă, dar nu era niciunul dintre ei unsul Domnului. Deşi fiecare avea o înfăţişare plină de demnitate, Dumnezeu avea un plan mai lung şi mai migălos de dezvăluire treptată a succesorului la tron. Nu era nevoie deocamdată ca cineva cu statură măreaţă să apară pe scena politică a lui Israel, din moment ce Saul era aşa de hotărât să-şi apere tronul şi să-l păstreze pentru fiii săi. Oricare dintre fiii mai mari ai lui Isai ar fi devenit repede pradă orgoliului lui Saul, de aceea Dumnezeu a ales un tânăr nepromiţător, pe care să-l poată accepta chiar şi Saul în preajma sa. Iar David corespundea cel mai bine acestui scop.

  Succesul la un pas de tine:

  Te-ai păcălit vreodată, acordând prea mare greutate aparenţelor? Ca să nu mai repeţi greşeala, uită-te la ce Se uită Dumnezeu şi nu te vei mai înşela niciodată!

  Eliab - aparență înșelătoare - 2019. Te-ai păcălit vreodată, acordând prea mare greutate aparenţelor? Ca să nu mai repeţi greşeala, uită-te la ce Se uită Dumnezeu şi nu te vei mai înşela niciodată!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...