Articolul precedentÁssunk mélyebbre a bányában!
  Articolul următorCu Dumnezeu la examen

  David – competențe, competențe

  Unul dintre slujitori a luat cuvântul şi a zis: „Iată, am văzut pe un fiu al lui Isai, Betleemitul, care ştie să cânte; el este şi un om tare şi voinic, un războinic, vorbeşte bine, este frumos la chip şi Domnul este cu el.” 1 Samuel 16:18

  Călăuzirea divină urmează uneori trasee foarte interesante. Alegerea şi recunoaşterea lui David se desfăşoară cu încetinitorul. Din cauza demiterii lui Saul din funcţia publică, Duhul lui Dumnezeu s-a depărtat de el, iar în sufletul lui a rămas un gol pe care duhurile rele îl ocupau cu uşurinţă.

  Slujitorii lui Saul au interpretat corect schimbarea din viaţa lui Saul şi au apreciat că un cântăreţ cu harpa l-ar putea face pe împărat să se simtă mai bine. De cealaltă parte a scenei. Dumnezeu îl pregătea pe David pentru lansare, aşa că omul lui Saul i-a prezentat împăratului o listă de calităţi. Această descriere urma să-l facă pe David uşor de acceptat în anturajul imediat al lui Saul şi al tronului şi să-l obişnuiască şi pe David cu viaţa şi obiceiurile de la curte.

  Deşi este încă foarte tânăr, David este prezentat ca un artist cântăreţ plin de talent, ca un bărbat puternic cu alură de războinic, ca un om cu vorbire frumoasă şi plăcută, cu farmec personal evident şi, mai presus de toate, era faptul că Dumnezeu era cu el. Din această descriere, Saul trebuia să înţeleagă că acesta era exact omul de care el avea nevoie. Nu este de mirare că împăratul l-a acceptat repede şi David şi-a făcut apariţia la curte.

  Din această îmbinare a lucrurilor ar fi trebuit să rezulte un transfer treptat de putere şi influenţă dinspre Saul înspre David. Acest lucru s-ar fi săvârşit fără pierderi prea mari pentru Saul şi casa lui, dar să nu uităm că duhul cel rău era pus pe treabă să complice lucrurile.

  Succesul la un pas de tine:

  Care dintre calităţile lui David crezi că îl recomanda cel mai mult să ocupe tronul lui Israel? Spiritualitatea era cel mai preţios lucru. Caută şi alte calităţi!

  David - competențe, competențe - 2019. Care dintre calităţile lui David crezi că îl recomanda cel mai mult să ocupe tronul lui Israel? Spiritualitatea era cel mai preţios lucru. Caută şi alte calităţi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...