Articolul precedentÁssunk mélyebbre a bányában!
  Articolul următorCu Dumnezeu la examen

  David – competențe, competențe

  Unul dintre slujitori a luat cuvântul şi a zis: „Iată, am văzut pe un fiu al lui Isai, Betleemitul, care ştie să cânte; el este şi un om tare şi voinic, un războinic, vorbeşte bine, este frumos la chip şi Domnul este cu el.” 1 Samuel 16:18

  Călăuzirea divină urmează uneori trasee foarte interesante. Alegerea şi recunoaşterea lui David se desfăşoară cu încetinitorul. Din cauza demiterii lui Saul din funcţia publică, Duhul lui Dumnezeu s-a depărtat de el, iar în sufletul lui a rămas un gol pe care duhurile rele îl ocupau cu uşurinţă.

  Slujitorii lui Saul au interpretat corect schimbarea din viaţa lui Saul şi au apreciat că un cântăreţ cu harpa l-ar putea face pe împărat să se simtă mai bine. De cealaltă parte a scenei. Dumnezeu îl pregătea pe David pentru lansare, aşa că omul lui Saul i-a prezentat împăratului o listă de calităţi. Această descriere urma să-l facă pe David uşor de acceptat în anturajul imediat al lui Saul şi al tronului şi să-l obişnuiască şi pe David cu viaţa şi obiceiurile de la curte.

  Deşi este încă foarte tânăr, David este prezentat ca un artist cântăreţ plin de talent, ca un bărbat puternic cu alură de războinic, ca un om cu vorbire frumoasă şi plăcută, cu farmec personal evident şi, mai presus de toate, era faptul că Dumnezeu era cu el. Din această descriere, Saul trebuia să înţeleagă că acesta era exact omul de care el avea nevoie. Nu este de mirare că împăratul l-a acceptat repede şi David şi-a făcut apariţia la curte.

  Din această îmbinare a lucrurilor ar fi trebuit să rezulte un transfer treptat de putere şi influenţă dinspre Saul înspre David. Acest lucru s-ar fi săvârşit fără pierderi prea mari pentru Saul şi casa lui, dar să nu uităm că duhul cel rău era pus pe treabă să complice lucrurile.

  Succesul la un pas de tine:

  Care dintre calităţile lui David crezi că îl recomanda cel mai mult să ocupe tronul lui Israel? Spiritualitatea era cel mai preţios lucru. Caută şi alte calităţi!

  David - competențe, competențe - 2019. Care dintre calităţile lui David crezi că îl recomanda cel mai mult să ocupe tronul lui Israel? Spiritualitatea era cel mai preţios lucru. Caută şi alte calităţi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...