Articolul precedentAlázatos szívvel
  Articolul următorNimic prea greu

  Goliat – aroganță fatală

  Filisteanul s-a uitat şi, când a zărit pe David, a râs de el, căci nu vedea în el decât un copil cu păr bălai şi cu faţa frumoasă. 1 Samuel 17:42

  Un om voinic poate avea o minte pipernicită. Goliat demonstrează acest trist adevăr. În înfumurarea sa fără margini, el nu mai vede pe nimeni cu care să se poată măsura. Poate că râsul lui Goliat atunci când l-a văzut pe David era unul dintre cele mai grosolane manifestări de răutate, dispreţ şi jignire la adresa întregului Israel şi a Dumnezeului său. Nu este de mirare că David se consideră cu totul îndreptăţit să Intervină pentru a apăra numele şi onoarea lui Dumnezeu.

  Miopia spirituală este mai gravă decât cea fizică. Goliat nu putea vedea credinţa acestui copil cu părul bălai, măcar că acest lucru se putea citi uşor pe faţa lui David. Pentru Goliat nu mai era loc pe lume decât pentru isprăvile sale, pe care aştepta să le proslăvească oricine. Tocmai de aceea i se părea ciudat ca un copil fără experienţă să-l înfrunte. Goliat a uitat că el îl batjocorea pe Dumnezeul acestui copil şi lucrul acesta s-ar fi putut să conteze.

  Poate părea nesemnificativ gestul lui Goliat de a-şi îndepărta casca de pe frunte, dar el indica, fără să-şi dea seama, exact locul unde David trebuia să ţintească. Semnificaţia acestui gest era o demobilizare şi o relaxare generală, ceea ce este nepermis pentru un războinic într-un moment ca acesta. Dar Goliat doreşte să se dea în spectacol şi reuşeşte de minune, doar că nu va mai avea cum să se bucure, iar poporului său nu-i mai ardea de glume văzându-şi eroul doborât de propria prostie. Cât de adevărat este cuvântul care zice că mândria merge înaintea căderii şi înălţarea este urmată de prăbuşire!

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi identifica pericolele potenţiale în lucrurile inofensive? Când sunt amestecate cu înălţare de sine şi nechibzuinţă, detaliile capătă dimensiuni catastrofice. Ocoleşte-le pe departe!

  Goliat - aroganță fatală - 2019. Poţi identifica pericolele potenţiale în lucrurile inofensive? Când sunt amestecate cu înălţare de sine şi nechibzuinţă, detaliile capătă dimensiuni catastrofice. Ocoleşte-le pe departe!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...