Articolul precedentAlázatos szívvel
  Articolul următorNimic prea greu

  Goliat – aroganță fatală

  Filisteanul s-a uitat şi, când a zărit pe David, a râs de el, căci nu vedea în el decât un copil cu păr bălai şi cu faţa frumoasă. 1 Samuel 17:42

  Un om voinic poate avea o minte pipernicită. Goliat demonstrează acest trist adevăr. În înfumurarea sa fără margini, el nu mai vede pe nimeni cu care să se poată măsura. Poate că râsul lui Goliat atunci când l-a văzut pe David era unul dintre cele mai grosolane manifestări de răutate, dispreţ şi jignire la adresa întregului Israel şi a Dumnezeului său. Nu este de mirare că David se consideră cu totul îndreptăţit să Intervină pentru a apăra numele şi onoarea lui Dumnezeu.

  Miopia spirituală este mai gravă decât cea fizică. Goliat nu putea vedea credinţa acestui copil cu părul bălai, măcar că acest lucru se putea citi uşor pe faţa lui David. Pentru Goliat nu mai era loc pe lume decât pentru isprăvile sale, pe care aştepta să le proslăvească oricine. Tocmai de aceea i se părea ciudat ca un copil fără experienţă să-l înfrunte. Goliat a uitat că el îl batjocorea pe Dumnezeul acestui copil şi lucrul acesta s-ar fi putut să conteze.

  Poate părea nesemnificativ gestul lui Goliat de a-şi îndepărta casca de pe frunte, dar el indica, fără să-şi dea seama, exact locul unde David trebuia să ţintească. Semnificaţia acestui gest era o demobilizare şi o relaxare generală, ceea ce este nepermis pentru un războinic într-un moment ca acesta. Dar Goliat doreşte să se dea în spectacol şi reuşeşte de minune, doar că nu va mai avea cum să se bucure, iar poporului său nu-i mai ardea de glume văzându-şi eroul doborât de propria prostie. Cât de adevărat este cuvântul care zice că mândria merge înaintea căderii şi înălţarea este urmată de prăbuşire!

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi identifica pericolele potenţiale în lucrurile inofensive? Când sunt amestecate cu înălţare de sine şi nechibzuinţă, detaliile capătă dimensiuni catastrofice. Ocoleşte-le pe departe!

  Goliat - aroganță fatală - 2019. Poţi identifica pericolele potenţiale în lucrurile inofensive? Când sunt amestecate cu înălţare de sine şi nechibzuinţă, detaliile capătă dimensiuni catastrofice. Ocoleşte-le pe departe!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...