Articolul precedentLegyünk taníthatóak!
  Articolul următorCăzut în ispită

  David – puterea lucrurilor mici

  Astfel, cu o praştie şi cu o piatră, David a fost mai tare decât filisteanul, l-a trântit la pământ şi l-a omorât, fără să aibă sabie în mână. 1 Samuel 17;50

  David era un om care putea să vadă adevărata valoare a lucrurilor. El înţelegea că sabia cea mare a lui Goliat nu putea fi de temut dincolo de lungimea braţului celui care o ţinea în mână. El ştia că o pietricică din albia râului are o rază de acţiune mult mai mare. În viaţa sa de păstor şi-a folosit de multe ori praştia şi era foarte bine antrenat în această privinţă. Fruntea descoperită a lui Goliat era o ţintă destul de apropiată pentru a încerca să o atingă. Importanţa strategică a momentului era destul de însemnată pentru a schimba radical datele problemei.

  Aşa că David a ales o pietricică şi a potrivit-o în praştia sa de păstor. Oricât de ciudată i-a părut lui Goliat această armă de ocazie, nedumerirea sa avea să se transforme curând în cea mai groaznică surpriză. Până să se dumirească ce se întâmplă, pământul a început să se învârtească cu el din ce în ce mai repede, facându-l să-şi piardă cunoştinţa. Nu avea să şi-o mai recapete niciodată.

  Este de ajuns uneori o pietricică pentru a schimba soarta unui război şi starea unei naţiuni. Este suficient ca ea să fie bine plasată şi să fie folosită cu credinţă, în momentul optim. Eficacitatea acestui lucru mic s-a dovedit a fi capitală. Cineva ar putea spune că într-un context favorabil un lucru mic este mult mai valoros decât un lucru mare în împrejurări potrivnice. David a putut aprecia acest lucru şi nu a întârziat să acţioneze în consecinţă. Rezultatele s-au transformat imediat într-una dintre cele mai strălucite istorii, apreciate şi povestite cu plăcere de toate vârstele şi generaţiile.

  Succesul la un pas de tine:

  Încearcă să potriveşti lucrurile mici în contextul care să le dea valoare maximă!

  David - puterea lucrurilor mici - 2019. Încearcă să potriveşti lucrurile mici în contextul care să le dea valoare maximă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...