Articolul precedentLegyünk taníthatóak!
  Articolul următorCăzut în ispită

  David – puterea lucrurilor mici

  Astfel, cu o praştie şi cu o piatră, David a fost mai tare decât filisteanul, l-a trântit la pământ şi l-a omorât, fără să aibă sabie în mână. 1 Samuel 17;50

  David era un om care putea să vadă adevărata valoare a lucrurilor. El înţelegea că sabia cea mare a lui Goliat nu putea fi de temut dincolo de lungimea braţului celui care o ţinea în mână. El ştia că o pietricică din albia râului are o rază de acţiune mult mai mare. În viaţa sa de păstor şi-a folosit de multe ori praştia şi era foarte bine antrenat în această privinţă. Fruntea descoperită a lui Goliat era o ţintă destul de apropiată pentru a încerca să o atingă. Importanţa strategică a momentului era destul de însemnată pentru a schimba radical datele problemei.

  Aşa că David a ales o pietricică şi a potrivit-o în praştia sa de păstor. Oricât de ciudată i-a părut lui Goliat această armă de ocazie, nedumerirea sa avea să se transforme curând în cea mai groaznică surpriză. Până să se dumirească ce se întâmplă, pământul a început să se învârtească cu el din ce în ce mai repede, facându-l să-şi piardă cunoştinţa. Nu avea să şi-o mai recapete niciodată.

  Este de ajuns uneori o pietricică pentru a schimba soarta unui război şi starea unei naţiuni. Este suficient ca ea să fie bine plasată şi să fie folosită cu credinţă, în momentul optim. Eficacitatea acestui lucru mic s-a dovedit a fi capitală. Cineva ar putea spune că într-un context favorabil un lucru mic este mult mai valoros decât un lucru mare în împrejurări potrivnice. David a putut aprecia acest lucru şi nu a întârziat să acţioneze în consecinţă. Rezultatele s-au transformat imediat într-una dintre cele mai strălucite istorii, apreciate şi povestite cu plăcere de toate vârstele şi generaţiile.

  Succesul la un pas de tine:

  Încearcă să potriveşti lucrurile mici în contextul care să le dea valoare maximă!

  David - puterea lucrurilor mici - 2019. Încearcă să potriveşti lucrurile mici în contextul care să le dea valoare maximă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...