Articolul precedentÜres edényekkel
  Articolul următorJoacă acasă

  David și Ionatan – compatibilitate avansată

  David sfârşise de vorbit cu Saul. Şi de atunci sufletul lui Ionatan s-a alipit de sufletul lui David, şi Ionatan l-a iubit ca pe sufletul din el. 1 Samuel 18:1

  Prietenia lui David cu Ionatan este un alt episod celebru al istoriei sfinte. Această legătură sufletească s-a născut brusc şi nu s-a mai terminat niciodată. Când Ionatan nu se mai afla printre cei vii, David a continuat să-l iubească, purtându-se cu multă grijă faţă de urmaşii acestuia.

  Există o anumită compatibilitate a sufletelor care le face să se potrivească şi să intre în rezonanţă. David şi Ionatan au constatat cu plăcere cât de mult se potriveau. Ei au apreciat cât de mult se puteau ajuta şi completa unul pe celălalt.

  Compatibilitatea sufletelor nu se bazează numai pe asemănare şi valori comune. Este necesară şi o anumită complementaritate. O relaţie de calitate se bazează pe aprecierea bucuriilor comune şi pe recunoaşterea, aprecierea şi folosirea diferenţelor productive. Se pare că este necesară o punte de echilibru între cele două. Prea puţine asemănări sau diferenţe fac dificilă convieţuirea de calitate.

  David şi Ionatan aveau în comun un fond sufletesc marcat de generozitate şi curaj. Frumuseţea de caracter şi nobleţea sufletească îi uneau în mod fericit. Credinţa şi consacrarea lor îi făceau să aibă în permanenţă o mulţime de lucruri interesante de discutat.

  Talentele artistice şi literare ale lui David erau o permanentă sursă ile încântare pentru Ionatan, iar fidelitatea cristalină a lui Ionatan nu putea să nu îl impresioneze permanent pe David. Încrederea reciprocă ,i sudat neîntrerupt această prietenie de zile mari. Nu este de mirare că a devenit proverbială!

  Succesul la un pas de tine:

  Eşti dispus să apreciezi asemănările şi diferenţele dintre tine şi prietenii tăi? Poţi ajunge la concluzia că deosebirile sunt chiar mai bune decât asemănările.

  David și Ionatan - compatibilitate avansată - 2019. Eşti dispus să apreciezi asemănările şi diferenţele dintre tine şi prietenii tăi? Poţi ajunge la concluzia că deosebirile sunt chiar mai bune decât asemănările.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...