Articolul precedentÜres edényekkel
  Articolul următorJoacă acasă

  David și Ionatan – compatibilitate avansată

  David sfârşise de vorbit cu Saul. Şi de atunci sufletul lui Ionatan s-a alipit de sufletul lui David, şi Ionatan l-a iubit ca pe sufletul din el. 1 Samuel 18:1

  Prietenia lui David cu Ionatan este un alt episod celebru al istoriei sfinte. Această legătură sufletească s-a născut brusc şi nu s-a mai terminat niciodată. Când Ionatan nu se mai afla printre cei vii, David a continuat să-l iubească, purtându-se cu multă grijă faţă de urmaşii acestuia.

  Există o anumită compatibilitate a sufletelor care le face să se potrivească şi să intre în rezonanţă. David şi Ionatan au constatat cu plăcere cât de mult se potriveau. Ei au apreciat cât de mult se puteau ajuta şi completa unul pe celălalt.

  Compatibilitatea sufletelor nu se bazează numai pe asemănare şi valori comune. Este necesară şi o anumită complementaritate. O relaţie de calitate se bazează pe aprecierea bucuriilor comune şi pe recunoaşterea, aprecierea şi folosirea diferenţelor productive. Se pare că este necesară o punte de echilibru între cele două. Prea puţine asemănări sau diferenţe fac dificilă convieţuirea de calitate.

  David şi Ionatan aveau în comun un fond sufletesc marcat de generozitate şi curaj. Frumuseţea de caracter şi nobleţea sufletească îi uneau în mod fericit. Credinţa şi consacrarea lor îi făceau să aibă în permanenţă o mulţime de lucruri interesante de discutat.

  Talentele artistice şi literare ale lui David erau o permanentă sursă ile încântare pentru Ionatan, iar fidelitatea cristalină a lui Ionatan nu putea să nu îl impresioneze permanent pe David. Încrederea reciprocă ,i sudat neîntrerupt această prietenie de zile mari. Nu este de mirare că a devenit proverbială!

  Succesul la un pas de tine:

  Eşti dispus să apreciezi asemănările şi diferenţele dintre tine şi prietenii tăi? Poţi ajunge la concluzia că deosebirile sunt chiar mai bune decât asemănările.

  David și Ionatan - compatibilitate avansată - 2019. Eşti dispus să apreciezi asemănările şi diferenţele dintre tine şi prietenii tăi? Poţi ajunge la concluzia că deosebirile sunt chiar mai bune decât asemănările.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...