Articolul precedentImádkozó lelkülettel
  Articolul următorÎntrebările tale

  David – modestie și considerație

  Slujitorii lui Saul au spus aceste lucruri la urechile lui David. Şi David a răspuns: „Credeţi că este uşor să fii ginerele împăratului? Eu sunt un om sărac şi de puţină însemnătate. ” 1 Samuel 18:23

  Rezistenţa lui David faţă de perspectiva de a fi ginerele împăratulu nu se baza pe faptul că ar fi cunoscut scenariul periculos pus la cale de Saul. Oamenii de la curte erau destul de versaţi în a urzi intri fără ca, în nevinovăţia sa, David să-şi poată imagina viclenia lor. David era pur şi simplu modest şi de bună-credinţă. Deşi el ştia că este aleşi lui Dumnezeu pentru a ocupa tronul lui Israel, nu se grăbea să se afirme mai înainte de vreme. El era în ton cu Dumnezeu şi păstra ritmul paşilor Săi.

  Nimic nu poate fi mai frumos la un om cu adevărat mare decât modestia. Aceasta nu este lipsă de demnitate personală, ci dimpotrivă. Modestia adevărată constă într-un sănătos simţ al echilibrului ş proporţiilor. Faptele cunoscute deja despre David ne arată că el era un bărbat curajos şi viteaz, dar era departe de a se considera altceva decât era. Probabil că tocmai lipsa lui de înfumurare şi de pretenţii l-a făcut să devină foarte popular şi apreciat atât de prieteni, cât şi de duşmani.

  Modestia este semnul de recunoaştere a valorii personale în raport cu valoarea celorlalţi. David recunoştea demnitatea publică a casei lui Saul, împăratul lui Israel, şi nu se considera în măsură să facă parte din această clasă socială. Deşi arăta consideraţie faţă de familia regală, el nu se simţea timorat sau intimidat de fastul de la curte şi nici nu tânjea după un loc de frunte printre curteni.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum reuşeşti să-ţi împac limitele personale cu marile provocări ale vieţii? Poate fi o bună asociere între modestie şi măreţie. Astfel poţi atinge măreţia modestiei.

  David - modestie și considerație - 2019. Cum reuşeşti să-ţi împac limitele personale cu marile provocări ale vieţii? Poate fi o bună asociere între modestie şi măreţie. Astfel poţi atinge măreţia modestiei.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...