Articolul precedentImádkozó lelkülettel
  Articolul următorÎntrebările tale

  David – modestie și considerație

  Slujitorii lui Saul au spus aceste lucruri la urechile lui David. Şi David a răspuns: „Credeţi că este uşor să fii ginerele împăratului? Eu sunt un om sărac şi de puţină însemnătate. ” 1 Samuel 18:23

  Rezistenţa lui David faţă de perspectiva de a fi ginerele împăratulu nu se baza pe faptul că ar fi cunoscut scenariul periculos pus la cale de Saul. Oamenii de la curte erau destul de versaţi în a urzi intri fără ca, în nevinovăţia sa, David să-şi poată imagina viclenia lor. David era pur şi simplu modest şi de bună-credinţă. Deşi el ştia că este aleşi lui Dumnezeu pentru a ocupa tronul lui Israel, nu se grăbea să se afirme mai înainte de vreme. El era în ton cu Dumnezeu şi păstra ritmul paşilor Săi.

  Nimic nu poate fi mai frumos la un om cu adevărat mare decât modestia. Aceasta nu este lipsă de demnitate personală, ci dimpotrivă. Modestia adevărată constă într-un sănătos simţ al echilibrului ş proporţiilor. Faptele cunoscute deja despre David ne arată că el era un bărbat curajos şi viteaz, dar era departe de a se considera altceva decât era. Probabil că tocmai lipsa lui de înfumurare şi de pretenţii l-a făcut să devină foarte popular şi apreciat atât de prieteni, cât şi de duşmani.

  Modestia este semnul de recunoaştere a valorii personale în raport cu valoarea celorlalţi. David recunoştea demnitatea publică a casei lui Saul, împăratul lui Israel, şi nu se considera în măsură să facă parte din această clasă socială. Deşi arăta consideraţie faţă de familia regală, el nu se simţea timorat sau intimidat de fastul de la curte şi nici nu tânjea după un loc de frunte printre curteni.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum reuşeşti să-ţi împac limitele personale cu marile provocări ale vieţii? Poate fi o bună asociere între modestie şi măreţie. Astfel poţi atinge măreţia modestiei.

  David - modestie și considerație - 2019. Cum reuşeşti să-ţi împac limitele personale cu marile provocări ale vieţii? Poate fi o bună asociere între modestie şi măreţie. Astfel poţi atinge măreţia modestiei.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...