Mical – un dram de prevedere

  Ea l-a coborât pe fereastră şi David a plecat şi a fugit. Aşa a scăpat. 1 Samuel 19:12

  Mical avea motive serioase să fie îngrijorată de soarta soţului ei. Ea cunoştea prea bine perfidia şi ura tatălui ei, aşa că a luat toate măsurile de prevedere pentru a-i salva viaţa lui David.

  Probabil că asemenea fratelui ei Ionatan, Mical a descoperit la David o mulţime de motive de încântare şi apreciere, iar când acestea s-au combinat cu iubirea ei de tânără femeie, ataşamentul său faţă de David a devenit evident. Ea îl iubea cu adevărat pe acest bărbat puternic şi nobil, iar dorinţa tatălui ei de a-l elimina cu orice preţ nu putea avea întâietate faţă de preferinţele legitime ale sufletului ei. Astfel, Mical a acţionat în consecinţă.

  Este posibil ca Mical să nu-i fi furnizat soţului ei toate detaliile şi dedesubturile complotului pus la cale de Saul, dar acţiunea de salvare imaginată de ea a fost luată în serios de David. Planul a reuşit şi viaţa lui a fost cruţată.

  Pentru a obţine cele mai bune rezultate, nu este suficient să deţii mare informaţiile necesare. Dacă aceste date nu conduc la acţiunea care ne impune, ele pot deveni curând nefolositoare. Iar pe deasupra, prevederea este o măsură care se impune adesea pentru a preîntâmpina eşecul. Măsurile de siguranţă dovedesc un grad avansat de chibzuială şi dorinţă de protejare a valorilor în care investim timp, energie, resurse şi speranţă. Este posibil ca protecţia bunurilor să fie uneori destul de costisitoare, dar dacă sistemul funcţionează, vom constata curând că a meritat efortul. Mical putea să se felicite, deoarece promptitudinea acţiunii ei a salvat ce avea mai scump în viaţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce măsuri de precauţie se impun pentru a-ţi proteja ce ai mai scump? Luptă să realizezi ceva, dar nu uita să şi aperi ce ai realizat!

  Mical - un dram de prevedere - 2019. Ce măsuri de precauţie se impun pentru a-ţi proteja ce ai mai scump? Luptă să realizezi ceva, dar nu uita să şi aperi ce ai realizat!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...