Articolul precedentHiggy a lélek vezetésében!
  Articolul următorManagerul de vise

  David refugiul optim

  Aşa a fugit şi a scăpat David. El s-a dus la Samuel la Rama şi i-a istorisit tot ce-i făcuse Saul. Apoi s-a dus cu Samuel şi a locuit în Naiot. 1 Samuel 19;18

  Devenind conştient de cele ce erau gata să i se întâmple, David a ales cel mai potrivit loc de refugiu. A fugit la Samuel, care se afla la Rama, una dintre capitalele de suflet ale prorocului.

  Este interesantă această alegere a lui David. Pentru el, Samuel era omul prin care Dumnezeu i-a descoperit rostul vieţii. Acum nu mai putea înţelege ce se întâmplă cu el şi de ce permitea Dumnezeu ca viaţa să-i fie ameninţată fără temei. În acest moment de cumpănă şi confuzie, David a alergat la omul lui Dumnezeu pentru a primi sfat şi ajutor.

  Din momentul în care Samuel l-a anunţat pe Saul că îi va fi luată împărăţia şi că Dumnezeu îl leapădă ca împărat, prorocul nu a mai dorit să mai aibă de-a face cu împăratul apostat. Este posibil ca nici Saul să nu se mai fi simţit confortabil în prezenţa lui Samuel.

  Pentru David însă, Samuel era singura sursă de siguranţă şi ocrotire. De fapt, David se simţea în prezenţa lui Dumnezeu lângă acest bărbat venerabil. Acest gest are o semnificaţie aparte în contextul vieţii spirituale a lui David. Probabil că deja Psalmul 23 începuse să prindă contur în inima dulcelui cântăreţ al lui Israel. David începuse că constate că Domnul era Păstorul lui şi că numai El îl poate ocroti, chiar dacă ar fi să umble prin valea umbrelor morţii.

  Alergând la Samuel, David se refugiase de fapt la Dumnezeu. Nu mai aici se simţea în siguranţă, iar faptele imediat următoare au dovedit cât de inspirată a fost alegerea sa.

  Succesul la un pas de tine:

  Unde te simţi în siguranţă în momentele de confuzie? Nu uita să te adăposteşti în prezenţa lui Dumnezeu, în care se poate ascunde bine fiecare suflet creat şi răscumpărat de El. Eşti aşteptat cu drag!

  David refugiul optim - 2019. Unde te simţi în siguranţă în momentele de confuzie? Nu uita să te adăposteşti în prezenţa lui Dumnezeu, în care se poate ascunde bine fiecare suflet creat şi răscumpărat de El. Eşti aşteptat cu drag!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...