Articolul precedentElmélkedjünk isten igéje felett!
  Articolul următorLa început…

  David – minciunea cea de toate zilele

  Dacă tatăl tău va băga de seamă lipsa mea, să-i spui: „David m-a rugat să-l las să se ducă până la Betleem în cetatea lui, pentru că acolo se aduce pentru toată familia o jertfa de peste an.” 1 Samuel 20:6

  Nu-i putem judeca pe oamenii de altădată după măsura noastră, dar le putem studia viaţa pentru a scoate învăţăturile necesare. Ne putem strădui să-i înţelegem, iar acest lucru ne va ajuta să ne înţelegem mai bine pe noi înşine.

  David şi Ionatan făceau un plan de întâmpinare a strategiei lui Saul de a-l omorî pe David. Lui Ionatan nu-i venea să creadă că tatăl său era capabil de un asemenea lucru josnic. Inima sa curată nu putea pricepe ce anume putea fi atât de rău în viaţa lui David ca să fie omorât. Gelozia și egoismul lui Saul erau cu totul străine de viaţa lui Ionatan. Totuşi, spiritul de prevedere l-a făcut să accepte că situaţia era cu adevărat într-o o fază critică.

  David şi Ionatan stabilesc un consemn după care se va desfăşura scenariul. Dacă Saul va sesiza lipsa lui David de la masă, Ionatan va spune că David s-a învoit să meargă până acasă, pentru a participa la o ocazie de familie. Reacţia lui Saul faţă de acest răspuns avea să-l convingă pe Ionatan de realitatea simţămintelor şi a planurilor tatălui său.

  Ionatan trebuia să spună o minciună pentru a afla un adevăr. Sună destul de straniu acest lucru. Adevărul este că, dacă Ionatan ar fi spus exact cum stăteau lucrurile, ceea ce ar fi aflat nu avea să difere prea mult. Noi putem crede că Ionatan ar fi trebuit să discute deschis cu tatăl său situaţia lui David, dar să-l lăsăm pe Ionatan să-şi arate şi slăbiciunile, pentru că numai aşa el este asemenea fiecăruia dintre noi.

  Succesul la un pas de tine:

  Eşti sigur că spui întotdeauna adevărul şi numai adevărul? Noi putem cuprinde numai o fărâmă de adevăr, dar cel pe care îl avem să nu-l combinăm cu o minciună. Succes în mărturisirea adevărului pe care îl ai!

  David - minciunea cea de toate zilele - 2019. Eşti sigur că spui întotdeauna adevărul şi numai adevărul? Noi putem cuprinde numai o fărâmă de adevăr, dar cel pe care îl avem să nu-l combinăm cu o minciună. Succes în mărturisirea adevărului pe care îl ai!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...