Articolul precedentÖröm az igében
  Articolul următorMicuța Mare Carte

  Ahimelec – procedură de excepție

  Atunci, preotul i-a dat pâinea sfinţită, căci nu era acolo altă pâine decât pâinea pentru punerea înainte, care fusese luată dinaintea Domnului ca să fie înlocuită cu pâine caldă, în clipa când luaseră pe cealaltă. 1 Samuel 21:6

  Am văzut într-una din zilele trecute că Saul a fost afectat grav de fapta necugetată de a sluji lucrurile sfinte, fără să aibă calificarea necesară. Iată că şi David s-a aflat curând într-o situaţie asemănătoare. Ajuns la cetatea preoţească Nob, nu a găsit acolo altă hrană decât pâinea punerii înainte din sanctuar. Atunci, preotul Ahimelec a procedat în mod excepţional: le-a oferit lui David şi oamenilor săi această pâine rezervată în mod exclusiv preoţilor.

  Este curios că Dumnezeu a aprobat această faptă care părea o abatere de la principii, iar mai târziu Isus Hristos a folosit acest exemplu pentru a ilustra legitimitatea unor decizii şi acţiuni de excepţie.

  Atunci când este vorba despre lucrurile sfinte, Dumnezeu doreşte să facă foarte bine înţeles faptul că ele nu trebuie să pună în pericol şi nici să contravină nevoilor legitime ale fiinţei omeneşti. În acest domeniu trebuie procedat întotdeauna cu maximă atenţie, pentru a nu minimaliza seriozitatea şi respectul faţă de obiectele de cult, nici a nu le da o folosinţă absurdă şi în detrimentul binelui şi sănătăţii oamenilor.

  Pâinea punerii înainte era rezervată consumului preotului, dar dacă ea era disponibilă şi oamenii lui David erau flămânzi, Dumnezeu a fost de acord ca ei să-şi potolească foamea, respectând totuşi un minimum de prescripţii care să nu-i facă să considere lucrurile sfinte ca fiind comune.

  Succesul la un pas de tine:

  Ştii cum se pot împăca lucrurile sfinte cu nevoile tale legitime? Asigură-te că auzi foarte bine ce spune Dumnezeu în această privinţă. Altfel rişti prea mult. Succes în a păstra măsura!

  Ahimelec - procedură de excepție - 2019. Ştii cum se pot împăca lucrurile sfinte cu nevoile tale legitime? Asigură-te că auzi foarte bine ce spune Dumnezeu în această privinţă. Altfel rişti prea mult. Succes în a păstra măsura!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...