Articolul precedentAz ige megszentel
  Articolul următorTransformarea

  David – decizie responsabilă

  Arunci David s-a sculat cu oamenii lui în număr aproape de şase sute de inşi; au ieşit din Cheila şi s-au dus unde au putut. Saul, aflând că David a scăpat din Cheila, s-a oprit din mers. 1 Samuel 23:13

  David a învăţat să fie foarte atent în deciziile şi acţiunile sale. El nu dorea să pună în pericol nici viaţa sa şi nici a oamenilor săi. Aflându-se la Cheila şi fiind informat că Saul continua să-l urmărească de moarte, David I-a cerut lui Dumnezeu să-i descopere ce s-ar fi putut întâmpla. Răspunsul lui Dumnezeu a fost prompt şi alarmant. Saul se îndrepta spre Cheila, iar locuitorii din cetate erau dispuşi să-l predea în mâinile lui. În asemenea situaţii, decizia lui David a fost la fel de promptă. Oamenii săi s-au dispersat care încotro, iar Saul s-a oprit din drum. Bineînţeles că acesta nu şi-a schimbat intenţia, dar a încercat să prindă o altă ocazie.

  În versetul următor, ni se spune foarte clar că Dumnezeu îl ocrotea pe David, iar Saul nu putea să-i facă niciun rău. Această protecţie divină nu se realiza în mod automat şi fără participarea şi chibzuiala lui David. El trebuia să fie foarte atent şi vigilent, în timp ce Dumnezeu îi purta de grijă şi îl apăra de vrăjmaşi.

  Ne putem da uşor seama ce s-ar fi întâmplat dacă David ar fi rămas în cetatea Cheila, unde căutase adăpost de urmărirea lui Saul. O mică ezitare de a acţiona conform celor mai stricte reguli de supravieţuire şi viaţa sa ar fi fost în pericol de moarte. David nu s-a bizuit doar pe vitejia sa şi a oamenilor săi. El a considerat că prevederea şi tactul sunt tot atât de neînsemnate ca şi acţiunile pline de curaj şi cutezanţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce faci atunci când îţi dai seama că lipsa de acţiune te expune unor riscuri foarte serioase? A nu acţiona la timp este la fel de grav ca dacă ai acţiona rău. Să nu fii vinovat nici de una, nici de alta.

  David - decizie responsabilă - 2019. Ce faci atunci când îţi dai seama că lipsa de acţiune te expune unor riscuri foarte serioase? A nu acţiona la timp este la fel de grav ca dacă ai acţiona rău. Să nu fii vinovat nici de una, nici de alta.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...