Ionatan – cuvânt de încurajare

Atunci Ionatan, fiul lui Saul, s-a sculat şi s-a dus la David în pădure. El i-a întărit încrederea în Dumnezeu. 1 Samuel 23:16

În viaţa oamenilor de mare curaj sunt şi momente când au mare nevoie de câteva cuvinte de încurajare de la un prieten. Starea de stres prelungit poate produce oboseală şi descurajare evidentă. Atunci prezenţa şi cuvintele de înţelegere ale cuiva în care se poate avea încredere sunt extrem de preţioase.

Ionatan nu putea rămâne nepăsător faţă de încercarea prin care David, prietenul său, trecea de ceva vreme. El a căutat ocazia să-l întâlnească şi să-l încurajeze. David se afla în pustia Zif, ascuns într-un pâlc de pădure, iar Ionatan l-a căutat pentru a mai sta de vorbă cu el.

Cuvintele pe care Ionatan i le spune lui David scot la iveală una dintre cele mai frumoase trăsături de caracter ale lui Ionatan. El recunoaşte cu bucurie şi satisfacţie că Dumnezeu l-a ales pe David să domnească peste Israel şi se declară mulţumit şi încântat să fie în preajma lui. Ionatan nu se gândeşte câtuşi de puţin că David ocupă locul pe care el l-ar fi putut avea.

Ionatan credea în Dumnezeu şi încerca să insufle şi să întărească încrederea lui David în călăuzirea şi ocrotirea Sa. El îl încuraja pe David să se încreadă în Dumnezeu, pentru că, atâta vreme cât va face acest lucru, mâna tatălui său, Saul, nu putea să-i facă niciun rău. Reafirmarea jurămintelor de credinţă ale celor doi bărbaţi nu se mai baza pe vreun aranjament sau calcul omenesc, ci doar pe făgăduinţa şi bunăvoinţa divină. Amândoi începeau să dea dovadă de credinţă matură, iar artificiile erau de prisos.

Succesul la un pas de tine:

Eşti conştient de nevoia celor din jur de a primi un cuvânt de încurajare din partea ta? Ei sunt prea obosiţi ca să se mai gândească la tine, aşa că ia-ţi tu timp să te gândeşti la ei!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video