Ionatan – cuvânt de încurajare

  Atunci Ionatan, fiul lui Saul, s-a sculat şi s-a dus la David în pădure. El i-a întărit încrederea în Dumnezeu. 1 Samuel 23:16

  În viaţa oamenilor de mare curaj sunt şi momente când au mare nevoie de câteva cuvinte de încurajare de la un prieten. Starea de stres prelungit poate produce oboseală şi descurajare evidentă. Atunci prezenţa şi cuvintele de înţelegere ale cuiva în care se poate avea încredere sunt extrem de preţioase.

  Ionatan nu putea rămâne nepăsător faţă de încercarea prin care David, prietenul său, trecea de ceva vreme. El a căutat ocazia să-l întâlnească şi să-l încurajeze. David se afla în pustia Zif, ascuns într-un pâlc de pădure, iar Ionatan l-a căutat pentru a mai sta de vorbă cu el.

  Cuvintele pe care Ionatan i le spune lui David scot la iveală una dintre cele mai frumoase trăsături de caracter ale lui Ionatan. El recunoaşte cu bucurie şi satisfacţie că Dumnezeu l-a ales pe David să domnească peste Israel şi se declară mulţumit şi încântat să fie în preajma lui. Ionatan nu se gândeşte câtuşi de puţin că David ocupă locul pe care el l-ar fi putut avea.

  Ionatan credea în Dumnezeu şi încerca să insufle şi să întărească încrederea lui David în călăuzirea şi ocrotirea Sa. El îl încuraja pe David să se încreadă în Dumnezeu, pentru că, atâta vreme cât va face acest lucru, mâna tatălui său, Saul, nu putea să-i facă niciun rău. Reafirmarea jurămintelor de credinţă ale celor doi bărbaţi nu se mai baza pe vreun aranjament sau calcul omenesc, ci doar pe făgăduinţa şi bunăvoinţa divină. Amândoi începeau să dea dovadă de credinţă matură, iar artificiile erau de prisos.

  Succesul la un pas de tine:

  Eşti conştient de nevoia celor din jur de a primi un cuvânt de încurajare din partea ta? Ei sunt prea obosiţi ca să se mai gândească la tine, aşa că ia-ţi tu timp să te gândeşti la ei!

  Ionatan - cuvânt de încurajare - 2019. Eşti conştient de nevoia celor din jur de a primi un cuvânt de încurajare din partea ta? Ei sunt prea obosiţi ca să se mai gândească la tine, aşa că ia-ţi tu timp să te gândeşti la ei!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...