David – respect și noblețe

  După aceea, inima îi bătea, pentru că tăiase colţul hainei lui Saul. 1 Samuel 24:5

  Caracterele de excepţie se vădesc în momente de excepţie. Se pare că omul arată cine este nu atunci când nu mai are ce să facă, ci atunci când are suficientă putere să poată face ce doreşte. Ne arătăm calităţile sau defectele faţă de cei care nu ni se pot împotrivi şi mai puţin faţă de cei pe care nu-i putem doborî.

  Urmărindu-l pe David, Saul a intrat să doarmă în gura peşterii En-Ghedi, fără să ştie că David şi oamenii lui se aflau deja în fundul peşterii. Oamenii lui David au considerat că venise momentul când Dumnezeu îl dădea pe Saul în mâna lui, pentru a încheia odată războiul civil în care era angajată ţara. David însă avea o altă înţelegere acelei ocazii.

  Pentru a-şi demonstra respectul faţă de funcţia publică a lui Saul şi lipsa oricărei intenţii de a-i face rău, David s-a mulţumit să-i taie doar un colţ din haină. După ce a săvârşit acest lucru, inima a început să-i bată cu putere la gândul că a ştirbit demnitatea împăratului.

  Depărtându-se atât cât să fie în siguranţă şi cât să poată fi totuşi bine auzit, David i-a vorbit lui Saul, închinându-se cu tot respectul cuvenit. Se pare că vorbirea lui David l-a convins pe Saul de sinceritatea motivelor şi de buna sa credinţă.

  Pentru Saul, cuvintele lui David au avut efectul unui duş rece. împăratul s-a scuturat ca trezit din somn şi a înţeles pentru un moment că se lupta pentru o cauză nedreaptă, iar nevinovăţia lui David a devenit evidentă. Frumuseţea lui de caracter a atins în acest moment una dintre cele mai înalte cote.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum procedezi atunci când îţi cad în mână oamenii care ţi-au făcut rău? Nobleţea şi mărinimia nu trezesc niciodată sentimente de vinovăţie şi nici de răzbunare, aşa că foloseşte ocazia cât mai bine!

  David - respect și noblețe - 2019. Cum procedezi atunci când îţi cad în mână oamenii care ţi-au făcut rău? Nobleţea şi mărinimia nu trezesc niciodată sentimente de vinovăţie şi nici de răzbunare, aşa că foloseşte ocazia cât mai bine!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...