Articolul precedentNe támaszkodjunk saját képzelőerőnkre!
  Articolul următorUn loc cald

  Saul – moment de sinceritate

  Şi a zis Iui David:„Tu eşti mai bun decât mine, căci tu mi-ai făcut bine, iar eu ţi-am făcut rău.” 1 Samuel 24:17

  Era greu de crezut ca Saul să mai poată avea vreo sensibilitate spirituală după atâtea încercări de a-l îndepărta pe David. Ne-am fi aşteptat ca inima lui să fie complet împietrită în ura sa fără temei. Dar episodul din gura peşterii En-Ghedi a demonstrat că Saul se ma afla încă în timpul de har. Înmuierea inimii sale, chiar şi numai pentru câteva momente, demonstrează faptul că Duhul Sfânt încă mai putea lucra în viaţa lui ca individ, candidat la mântuire. Chiar dacă îşi ratase rolul ca împărat al lui Israel, viaţa lui personală încă îl mai interesa pe Dumnezeu.

  Fiind atins în inimă de cuvintele şi faptele lui David, Saul şi-a recunoscut păcatul de a lupta fără temei împotriva lui. Era un timp de o valoare inestimabilă pentru sufletul lui Saul. El putea construi pe acest semnificativ moment de sinceritate şi să-şi refacă viaţa spirituală ruinată de excese şi abuzuri. Putea să se lupte împotriva duhurilor rele care-i bântuiau sufletul şi să alunge stăpânirea lor din viaţa sa.

  Zile ca acestea din viaţa lui Saul sunt momente de aur pentru multe suflete aflate în întunericul înstrăinării şi al urii cronice. Această experienţă poate fi un veritabil kilometru zero, un nou început, o nouă şansă spre adevăr şi lumină. Ocazia poate fi fructificată sau poate fi irosită. Momentele de sinceritate sunt adevărate ore astrale ale mântuirii personale. Interesul lui Dumnezeu în refacerea şi recâştigarea sufletului este evident în asemenea clipe de har personal.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce vei face în următorul moment de sinceritate? Profită de ocazie pentru a porni pe un nou drum!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...