Saul – moment de sinceritate

Şi a zis Iui David:„Tu eşti mai bun decât mine, căci tu mi-ai făcut bine, iar eu ţi-am făcut rău.” 1 Samuel 24:17

Era greu de crezut ca Saul să mai poată avea vreo sensibilitate spirituală după atâtea încercări de a-l îndepărta pe David. Ne-am fi aşteptat ca inima lui să fie complet împietrită în ura sa fără temei. Dar episodul din gura peşterii En-Ghedi a demonstrat că Saul se ma afla încă în timpul de har. Înmuierea inimii sale, chiar şi numai pentru câteva momente, demonstrează faptul că Duhul Sfânt încă mai putea lucra în viaţa lui ca individ, candidat la mântuire. Chiar dacă îşi ratase rolul ca împărat al lui Israel, viaţa lui personală încă îl mai interesa pe Dumnezeu.

Fiind atins în inimă de cuvintele şi faptele lui David, Saul şi-a recunoscut păcatul de a lupta fără temei împotriva lui. Era un timp de o valoare inestimabilă pentru sufletul lui Saul. El putea construi pe acest semnificativ moment de sinceritate şi să-şi refacă viaţa spirituală ruinată de excese şi abuzuri. Putea să se lupte împotriva duhurilor rele care-i bântuiau sufletul şi să alunge stăpânirea lor din viaţa sa.

Zile ca acestea din viaţa lui Saul sunt momente de aur pentru multe suflete aflate în întunericul înstrăinării şi al urii cronice. Această experienţă poate fi un veritabil kilometru zero, un nou început, o nouă şansă spre adevăr şi lumină. Ocazia poate fi fructificată sau poate fi irosită. Momentele de sinceritate sunt adevărate ore astrale ale mântuirii personale. Interesul lui Dumnezeu în refacerea şi recâştigarea sufletului este evident în asemenea clipe de har personal.

Succesul la un pas de tine:

Ce vei face în următorul moment de sinceritate? Profită de ocazie pentru a porni pe un nou drum!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor