Abigail – frumusețe și valoare

Abigail era o femeie cu judecată şi frumoasă la chip… 1 Samuel 25:3

În mod normal, ar trebui să existe o corespondenţă directă între aspectul exterior şi realitatea din interiorul sufletului. Ne-am putea aştepta ca o minte echilibrată şi o judecată sănătoasă să sălăşluiască în-tr-un cap frumos, iar o inimă curată să lumineze un chip impresionant. Din păcate însă, lucrurile se pot prezenta şi altfel. Dar în cazul luat pentru astăzi în studiu avem toate motivele de bucurie şi satisfacţie.

Abigail era o femeie frumoasă la chip, bună la suflet, cu judecată sănătoasă şi minte întreagă. Toate acestea probabil că erau rânduite să compenseze lipsurile grave ale soţului ei. Este foarte posibil ca Abigail să fi fost nevoită să facă eforturi serioase pentru a-şi menţine familia pe linia de plutire alături de un soţ imposibil, iar această luptă tenace i-a conferit o dezvoltare personală surprinzătoare.

Poate fi de asemenea adevărat că Dumnezeu asociază adesea doi oameni aşa de diferiţi pentru binele amândurora. Nabal avea ocazia să fie permanent în compania unui suflet de excepţie, pentru a fi ajutat să-şi recunoască, prin contrast, nevrednicia şi să dorească să se redreseze. Abigail risca să fie răsfăţată de un soţ dependent de frumuseţea ei cuceritoare şi astfel să fie în pericolul de a-şi pierde sufletul. Starea de permanentă vigilenţă şi atenţie avea să o ajute să-şi conducă în mod viguros viaţa spre performanţe personale, altfel imposibil de atins. Este o adevărată minune că acest cuplu a rezistat atât de mult timp. Păcat însă că Nabal nu a reuşit să folosească avantajele oferite de Dumnezeu!

Succesul la un pas de tine:

Înţelegi de ce adesea cuplurile sunt formate din persoane aşa de diferite? Pentru că asemănarea poate fi uneori surprinzător de nepotrivită. Succes în a descoperi valoarea a ceea ce nu ai!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor