Articolul precedentNe bízz emberi benyomásokban!
  Articolul următorȘi pentru mine

  Abigail – frumusețe și valoare

  Abigail era o femeie cu judecată şi frumoasă la chip… 1 Samuel 25:3

  În mod normal, ar trebui să existe o corespondenţă directă între aspectul exterior şi realitatea din interiorul sufletului. Ne-am putea aştepta ca o minte echilibrată şi o judecată sănătoasă să sălăşluiască în-tr-un cap frumos, iar o inimă curată să lumineze un chip impresionant. Din păcate însă, lucrurile se pot prezenta şi altfel. Dar în cazul luat pentru astăzi în studiu avem toate motivele de bucurie şi satisfacţie.

  Abigail era o femeie frumoasă la chip, bună la suflet, cu judecată sănătoasă şi minte întreagă. Toate acestea probabil că erau rânduite să compenseze lipsurile grave ale soţului ei. Este foarte posibil ca Abigail să fi fost nevoită să facă eforturi serioase pentru a-şi menţine familia pe linia de plutire alături de un soţ imposibil, iar această luptă tenace i-a conferit o dezvoltare personală surprinzătoare.

  Poate fi de asemenea adevărat că Dumnezeu asociază adesea doi oameni aşa de diferiţi pentru binele amândurora. Nabal avea ocazia să fie permanent în compania unui suflet de excepţie, pentru a fi ajutat să-şi recunoască, prin contrast, nevrednicia şi să dorească să se redreseze. Abigail risca să fie răsfăţată de un soţ dependent de frumuseţea ei cuceritoare şi astfel să fie în pericolul de a-şi pierde sufletul. Starea de permanentă vigilenţă şi atenţie avea să o ajute să-şi conducă în mod viguros viaţa spre performanţe personale, altfel imposibil de atins. Este o adevărată minune că acest cuplu a rezistat atât de mult timp. Păcat însă că Nabal nu a reuşit să folosească avantajele oferite de Dumnezeu!

  Succesul la un pas de tine:

  Înţelegi de ce adesea cuplurile sunt formate din persoane aşa de diferite? Pentru că asemănarea poate fi uneori surprinzător de nepotrivită. Succes în a descoperi valoarea a ceea ce nu ai!

  Abigail - frumusețe și valoare - 2019. Înţelegi de ce adesea cuplurile sunt formate din persoane aşa de diferite? Pentru că asemănarea poate fi uneori surprinzător de nepotrivită. Succes în a descoperi valoarea a ceea ce nu ai!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...