Articolul precedentEgy tiszta hang a hangok között
  Articolul următorA iubit și a dat!

  Achiș – un naiv

  Achiş se încredea în David şi zicea: „S-a făcut urât poporului său Israel şi va rămâne în slujba mea pe vecie.” 1 Samuel 27:12

  Naivitatea le şade bine unora. Parcă este parte din fiinţa lor. Oricum. naivitatea este de dorit în locul perfidiei şi răutăţii. Dar, în sine, naivitatea este o formă de înstrăinare faţă de realităţile evidente, ceea ce nu poate fi o calitate personală, ci dimpotrivă.

  Achiş nu putea vedea în venirea lui David la el decât aspectul strict utilitar şi doar folosul său personal. El nu putea sau nu dorea să evalueze exact situaţia care-l forţa pe David să plece în exil.

  Se spune că uneori în tot răul este şi un bine. Aşa că naivitatea lui Achiş, împăratul filistean din Gat, le-a permis lui David şi celor şase sute de oameni ai săi să cureţe ţara de triburile care ar fi trebuit să fie de mult îndepărtate. Timp de un an şi patru luni, David a făcut o curăţenie serioasă sub oblăduirea binevoitoare şi naivă a lui Achiş.

  Lucrurile s-au complicat însă în momentul în care filistenii s-au mobilizat împotriva lui Israel, iar Achiş a vRut să-l angajeze pe David în garda personală. Intr-o asemenea încurcătură, David s-a văzut silit să dea un răspuns echivoc până la clarificarea situaţiei. „Vei vedea ce voi face” a spus David pentru a câştiga timp. Ceilalţi domni ai filistenilor aveau însă un spirit de observaţie mai ascuţit şi au sesizat la timp greşeala fatală pe care Achiş era gata să o comită. Astfel au interzis prezenţa în câmpul de bătaie a lui David şi a oamenilor săi. Naivul om de bine Achiş, împăratul din Gat, şi David cel abil au fost amândoi scoşi din situaţia dificilă în care se aflau.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum procedezi cu naivitatea incitantă a unor semeni, oameni de bine? Dacă aspiri la rangul de om bun, nu uita că te pândeşte şi pe tine naivitatea, aşa că acţionează spre binele altora!

  Achiș - un naiv - 2019. Cum procedezi cu naivitatea incitantă a unor semeni, oameni de bine? Dacă aspiri la rangul de om bun, nu uita că te pândeşte şi pe tine naivitatea, aşa că acţionează spre binele altora!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...