Asael – iute de picior

Acolo se aflau cei trei fii ai Ţeruiei: Ioab, Abişai şi Asael. Asael era iute de picioare, ca o căprioară de câmp. 2 Samuel 2:18,19

Condiţia fizică a unor persoane îi poate aduce pe prima pagină a ziarelor. Oamenii pot deveni celebri datorită performanţelor lor sportive. Este o reală binecuvântare să ai un trup sănătos şi să poţi face faţă cu bine efortului fizic.

Asael era un sportiv recunoscut, care se remarcase prin viteza de alergare. Oamenii începuseră să-l asemene cu o căprioară. Poate că acest bărbat era conştient şi mândru de faptul că putea face anumite lucruri mai bine decât alţii. Pentru aceasta era recunoscut şi respectat de prieteni şi temut de duşmani.

A avea calităţi fizice mai bune decât alţii nu este o apărare sigură împotriva tuturor ameninţărilor şi pericolelor. Performanţele dintr-un domeniu nu te pot scuti de necazuri în alt domeniu, Asael a fost omul care nu a mai avut vreme să se gândească la aceste lucruri. Alergând în spatele lui Abner, Asael a început să-l incomodeze prin ritmul şi viteza sa de deplasare. Pentru a putea alerga puţin mai lejer, Abner l-a rugat pe Asael să nu mai alerge aşa de aproape în spatele său. Dar lui Asael nici nu i-a trecut prin minte să schimbe ritmul sau să se dea la o parte. Aşa că, într-un moment de iritare, Abner l-a lovit pe Asael în abdomen cu mânerul suliţei şi i-a provocat moartea pe loc.

Câtă tristeţe când vezi oameni viteji şi puternici doborâţi la pământ pentru nimic, fiindcă nu au dorit să ţină cont de un detaliu ce ar fi fost foarte uşor de îndeplinit!

Succesul la un pas de tine:

Care crezi că este punctul slab al performanţelor tale cele mai bune? Ai grijă la detalii şi la cei din jur!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video