Ioab – armistițiu necesar

  Şi Ioab a sunat din trâmbiţă, şi tot poporul s-a oprit; n-au mai urmărit pe Israel şi nici nu s-au mai bătut. 2 Samuel 2:28

  Unele lucruri importante depind de iniţiativa cuiva. Un cuvânt spus la momentul potrivit se poate dovedi tot aşa de valoros ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint. Poate fi o mare diferenţă între rezultatele unui gest şi urmările lipsei acestuia.

  Israel se afla într-un adevărat război intern. Casa lui Iuda încerca să-l instaleze pe David ca împărat, în timp ce oamenii rămaşi credincioşi lui Saul continuau o luptă absurdă pentru o cauză pierdută demult. A fost nevoie de un cuvânt din partea lui Abner către Ioab, pentru ca acesta să sune din trâmbiţă semnalul de încetare a luptei. Fără acest sunet de trâmbiţă, oamenii ar fi continuat să se măcelărească unii pe alţii fără rost.

  Un semnal de armistiţiu este totdeauna o veste bună pentru combatanţi. Oboseala şi pericolele luptei încetează. Pierderile de vieţi omeneşti lasă loc reconcilierii şi refacerii. Prosperitatea şi dezvoltarea se vor înfiripa curând. De-o parte şi de alta, oamenii îşi pot vedea liniştiţi de treburi.

  O luptă trebuie dusă atâta vreme cât mai are sens, sau măcar o motivaţie morală corespunzătoare. Atunci când lupta devine zadarnică, armistiţiul este singura opţiune corectă. Acest adevăr se impune mai ales când combatanţii sunt fraţii aceleiaşi familii de credinţă sau neam. Numai pactul cu diavolul nu trebuie acceptat cu niciun chip, dar cu oamenii întotdeauna ar trebui să găsim o modalitate de a ieşi din război. Atât cât depinde de noi, ar trebui să fim făcători de pace şi aducători de veşti bune.

  Succesul la un pas de tine:

  La ce lupte fără rost ai putea renunţa în beneficiul ambelor părţi? Fă primul pas şi nu vei regreta!

  Ioab - armistițiu necesar - 2019. La ce lupte fără rost ai putea renunţa în beneficiul ambelor părţi? Fă primul pas şi nu vei regreta!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...