David – recunoaștere publică

  Lucrul acesta a fost cunoscut şi plăcut la tot poporul; toţi au găsit că era bine ce făcuse împăratul. 2 Samuel 3:36

  A exprima sentimente de apreciere şi respect pentru cineva, indiferent dacă acesta mai este viu sau mort, este o chestiune elementară de bun-simţ. Lipsa acestui comportament denotă goluri grave de educaţie şi de caracter. Există un respect elementar pe care cineva îl merită, indiferent dacă s-a dovedit a fi prieten sau duşman. Chiar şi în vreme de război, adesea combatanţii sunt în stare să-şi facă semne de bunăvoinţă şi apreciere reciprocă. Ziua de doliu este adesea o ocazie de reculegere pentru toţi.

  În ziua în care Abner a fost omorât de Ioab, pentru a răzbuna moartea fratelui său Asael, cel iute de picioare, împăratul David a fost In mod evident îndurerat. El considera această moarte o mare pierdere pentru ţară şi popor. Erau atâtea lupte de dat şi oamenii de război erau loarte preţioşi. Deoarece Abner fusese un luptător din tabăra adversă, respectul lui David pentru el era o adevărată dovadă de nobleţe.

  David a fost înconjurat de popor, care încerca să-l înduplece să treacă peste această tristeţe, dar David nu putea primi nicio mângâiere şi nu a renunţat la postul său arătat public. Acest gest regal a impresionat profund. Oamenii lui Israel puteau conta pe capacitatea lui David de iertare şi respect faţă de oamenii adevăraţi. Era o garanţie că împăratul îşi va ţine cuvântul, atunci când va promite cuiva un lucru. El devenea un om de mare încredere, ceea ce era neapărat necesar pentru momentul crucial din viaţa sa şi a poporului său.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum vei proceda atunci când situaţia îţi va impune să-ţi arăţi preţuirea faţă de cei ce nu sunt de partea ta? Treci de partea lor şi ajută-i să recupereze pierderile pe care li le-ai pricinuit!

  David - recunoaștere publică - 2019. Cum vei proceda atunci când situaţia îţi va impune să-ţi arăţi preţuirea faţă de cei ce nu sunt de partea ta? Treci de partea lor şi ajută-i să recupereze pierderile pe care li le-ai pricinuit!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...