Articolul precedentSzilárd alapot vetve
  Articolul următorIartă-mă!

  David – creștere și însoțire

  David ajungea tot mai mare şi Domnul Dumnezeul oştirilor era cu el. 2 Samuel 5:10

  David umbla cu Dumnezeu şi înaintarea sa era vizibilă. Nu fusese un drum uşor. Zeci de ani de hărţuială şi nesiguranţă fuseseră parcurşi deja pe această cale a devenirii. Acum toate necazurile trecutului erau date uitării. Alte vremuri se profilau la orizont, alte provocări aveau să menţină trează mintea şi braţul înarmat al împăratului. Scăpat din împresurarea anilor de pribegie, împăratul lui Israel înflorea de la o zi la alta. Sub apropiata călăuzire şi însoţire a lui Dumnezeu, familia sa era în reală creştere. Viaţa publică şi privată a împăratului sporea mereu. Prietenii şi duşmanii puteau vedea prosperitatea puterii şi influenţei lui David. Proiectele sale de dezvoltare prindeau contur zilnic. În mod evident, Israel se afla în plin avânt social, economic, politic şi militar. Viaţa religioasă cunoştea de asemenea realizări excepţionale.

  Apariţiile în public ale împăratului erau marcate de tot mai mare susţinere din partea seminţiilor lui Israel. Cuvintele sale erau pline de putere şi înţelepciune. Oricine putea să tragă uşor concluzia că Dumnezeu era izvorul acestei prosperităţi generale.

  Istoria lui Israel se apropia de punctul ei culminant. Tot ce spusese Dumnezeu mai frumos şi mai îmbietor era pe punctul de a se realiza chiar în anii care aveau să vină. Făgăduinţele făcute lui Avraam, Isaac şi Iacov abia acum începeau să-şi vadă împlinirea, după atâţia ani de aşteptare, luptă şi pribegie. Căderile şi ridicările lui Israel creaseră un curs ascendent, care se apropia de momentul de maximă strălucire. David era omul prin care Dumnezeu lucra cu putere, pentru împlinirea făgăduinţelor Sale.

  Succesul la un pas de tine:

  Prosperitatea nu este totdeauna semnul aprobării şi însoţirii divine, dar atunci când are o lucrare de împlinit cu cineva. Dumnezeu îi dă şi mijloacele, şi ocaziile necesare. Şi cu tine Dumnezeu are ceva de făcut.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...