Articolul precedentSzilárd alapot vetve
  Articolul următorIartă-mă!

  David – creștere și însoțire

  David ajungea tot mai mare şi Domnul Dumnezeul oştirilor era cu el. 2 Samuel 5:10

  David umbla cu Dumnezeu şi înaintarea sa era vizibilă. Nu fusese un drum uşor. Zeci de ani de hărţuială şi nesiguranţă fuseseră parcurşi deja pe această cale a devenirii. Acum toate necazurile trecutului erau date uitării. Alte vremuri se profilau la orizont, alte provocări aveau să menţină trează mintea şi braţul înarmat al împăratului. Scăpat din împresurarea anilor de pribegie, împăratul lui Israel înflorea de la o zi la alta. Sub apropiata călăuzire şi însoţire a lui Dumnezeu, familia sa era în reală creştere. Viaţa publică şi privată a împăratului sporea mereu. Prietenii şi duşmanii puteau vedea prosperitatea puterii şi influenţei lui David. Proiectele sale de dezvoltare prindeau contur zilnic. În mod evident, Israel se afla în plin avânt social, economic, politic şi militar. Viaţa religioasă cunoştea de asemenea realizări excepţionale.

  Apariţiile în public ale împăratului erau marcate de tot mai mare susţinere din partea seminţiilor lui Israel. Cuvintele sale erau pline de putere şi înţelepciune. Oricine putea să tragă uşor concluzia că Dumnezeu era izvorul acestei prosperităţi generale.

  Istoria lui Israel se apropia de punctul ei culminant. Tot ce spusese Dumnezeu mai frumos şi mai îmbietor era pe punctul de a se realiza chiar în anii care aveau să vină. Făgăduinţele făcute lui Avraam, Isaac şi Iacov abia acum începeau să-şi vadă împlinirea, după atâţia ani de aşteptare, luptă şi pribegie. Căderile şi ridicările lui Israel creaseră un curs ascendent, care se apropia de momentul de maximă strălucire. David era omul prin care Dumnezeu lucra cu putere, pentru împlinirea făgăduinţelor Sale.

  Succesul la un pas de tine:

  Prosperitatea nu este totdeauna semnul aprobării şi însoţirii divine, dar atunci când are o lucrare de împlinit cu cineva. Dumnezeu îi dă şi mijloacele, şi ocaziile necesare. Şi cu tine Dumnezeu are ceva de făcut.

  David - creștere și însoțire - 2019. Prosperitatea nu este totdeauna semnul aprobării şi însoţirii divine, dar atunci când are o lucrare de împlinit cu cineva. Dumnezeu îi dă şi mijloacele, şi ocaziile necesare. Şi cu tine Dumnezeu are ceva de făcut.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...