Articolul precedentMindig velünk van
  Articolul următorNunta!

  Uza – gest necuvenit

  Când au ajuns la aria lui Nacon, Uza a întins mâna spre chivotul lui Dumnezeu şi l-a apucat, pentru că era să-l răstoarne boii. Domnul S-a aprins de mânie împotriva lui Uza şi Dumnezeu l-a lovit pe loc pentru păcatul lui şi a murit acolo, lângă chivotul Domnului. 2 Samuel 6:6,7

  Uza era un om consacrat şi dorea să se implice cu trup şi suflet în activitatea religioasă. Acest lucru nu putea să fie decât de invidiat. Şi totuşi, aflăm cu tristeţe că sfârşitul său a fost năprasnic. Nu vom încerca să explicăm ce anume s-a întâmplat, pentru că ne lipsesc o mulţime de detalii. Ceea ce reiese destul de clar însă în evidenţa este faptul că acest accident conţine o învăţătură morală.

  Textul este foarte explicit atunci când spune că pedeapsa divină a survenit în momentul în care Uza a întins mâna şi s-a atins de chivotul Domnului. Acesta era un gest necuvenit, indiferent de motivul sau de explicaţia pe care ar putea-o da cineva.

  Este foarte posibil ca Uza să fi fost convins că gestul lui este necesar şi oportun. Dar convingerile personale nu ne pot scuti de urmările grave ale gesturilor necuvenite. Nimeni nu avea voie să atingă chivotul Domnului, sub niciun pretext şi în nicio situaţie. Purtarea acestuia dintr-un loc într-altul era o lucrare extrem de pretenţioasă şi numai loviţii puteau s-o îndeplinească şi doar într-un anumit mod. Chivotul era prevăzut cu patru verigi la cele patru colţuri, iar leviţii trebuiau să introducă patru drugi de lemn în aceste locaşuri speciale, pentru a-l purta de la distanţă. Nimeni, nici chiar marele preot, nu avea voie să atingă direct acest cel mai sfânt obiect al incintei templului. Chivotul era expresia vizibilă a prezenţei lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  E nevoie de revizuire a gesturilor tale de respect faţă de lucrurile sfinte? Ia în consideraţie situaţia lui Uza şi vei constata că există lucruri care nu pot şi nu trebuie atinse şi mişcate din locul lor.

  Uza - gest necuvenit - 2019. E nevoie de revizuire a gesturilor tale de respect faţă de lucrurile sfinte? Ia în consideraţie situaţia lui Uza şi vei constata că există lucruri care nu pot şi nu trebuie atinse şi mişcate din locul lor.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...