Articolul precedentA próbák idején
  Articolul următorDrumeția

  Obed-Edom – binecuvântarea prezenței

  Chivotul Domnului a rămas trei luni în casa lui Obed-Edom din Gat, şi Domnul a binecuvântat pe Obed-Edom şi toată casa lui. 2 Samuel 6;11

  Este impresionant faptul că nenorocirea lui Uza a fost urmată de o binecuvântare pentru casa lui Obed-Edom. Ne putem imagina groaza care s-a produs cu ocazia morţii lui Uza. Probabil că Obed-Edom a fost extrem de îngrijorat când a văzut că împăratul ezită să ducă chivotul în cetatea sa şi că îl plasează pentru o vreme în casa lui. Este lesne de înţeles că, neputând să evite situaţia, Obed-Edom a luat toate măsurile de siguranţă. Ne putem imagina cu câtă teamă sfântă s-a purtat fiecare om din casa lui faţă de acest obiect misterios.

  Dumnezeu a dorit să dezvolte mai departe lecţia începută cu pedepsirea lui Uza pentru subaprecierea sfinţeniei chivotului. El a binecuvântat în mod vizibil casa unde chivotul era găzduit temporar. Nu ştim exact cum s-a manifestat această binecuvântare, dar putem fi siguri că teama celor din casă a fost curând înlocuită de bucurie, confort şi împlinire. Ei s-au bucurat de sănătate, prosperitate materială, rodnicia câmpului şi a turmelor.

  Mesajul pe care Dumnezeu îl transmitea cu această ocazie era că prezenţa Sa nu trebuia să aducă numai teamă sfântă, ci şi binecuvântare cerească. Semnele prosperităţii lui Obed-Edom au ajuns repede la urechile lui David, care nu a întârziat să aducă chivotul acasă, în cetatea de reşedinţă. David şi tot Israelul trebuiau să ştie că lucrurile sfinte nu sunt de apucat, dar că prezenţa divină este binevoitoare faţă de cei care se apropie de Dumnezeu în felul prescris de El.

  Succesul la un pas de tine:

  Încearcă să dezvolţi aria binecuvântărilor lui Dumnezeu, apropiindu-te de El cu smerenie şi respect.

  Obed-Edom - binecuvântarea prezenței - 2019. Încearcă să dezvolţi aria binecuvântărilor lui Dumnezeu, apropiindu-te de El cu smerenie şi respect.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...