Articolul precedentA próbák idején
  Articolul următorDrumeția

  Obed-Edom – binecuvântarea prezenței

  Chivotul Domnului a rămas trei luni în casa lui Obed-Edom din Gat, şi Domnul a binecuvântat pe Obed-Edom şi toată casa lui. 2 Samuel 6;11

  Este impresionant faptul că nenorocirea lui Uza a fost urmată de o binecuvântare pentru casa lui Obed-Edom. Ne putem imagina groaza care s-a produs cu ocazia morţii lui Uza. Probabil că Obed-Edom a fost extrem de îngrijorat când a văzut că împăratul ezită să ducă chivotul în cetatea sa şi că îl plasează pentru o vreme în casa lui. Este lesne de înţeles că, neputând să evite situaţia, Obed-Edom a luat toate măsurile de siguranţă. Ne putem imagina cu câtă teamă sfântă s-a purtat fiecare om din casa lui faţă de acest obiect misterios.

  Dumnezeu a dorit să dezvolte mai departe lecţia începută cu pedepsirea lui Uza pentru subaprecierea sfinţeniei chivotului. El a binecuvântat în mod vizibil casa unde chivotul era găzduit temporar. Nu ştim exact cum s-a manifestat această binecuvântare, dar putem fi siguri că teama celor din casă a fost curând înlocuită de bucurie, confort şi împlinire. Ei s-au bucurat de sănătate, prosperitate materială, rodnicia câmpului şi a turmelor.

  Mesajul pe care Dumnezeu îl transmitea cu această ocazie era că prezenţa Sa nu trebuia să aducă numai teamă sfântă, ci şi binecuvântare cerească. Semnele prosperităţii lui Obed-Edom au ajuns repede la urechile lui David, care nu a întârziat să aducă chivotul acasă, în cetatea de reşedinţă. David şi tot Israelul trebuiau să ştie că lucrurile sfinte nu sunt de apucat, dar că prezenţa divină este binevoitoare faţă de cei care se apropie de Dumnezeu în felul prescris de El.

  Succesul la un pas de tine:

  Încearcă să dezvolţi aria binecuvântărilor lui Dumnezeu, apropiindu-te de El cu smerenie şi respect.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...