Articolul precedentA kétségbeesés pillanataiban
  Articolul următorCea mai mare speranță

  Natan – rutina înșelătoare

  Natan a răspuns împăratului: „Du-te şi fă tot ce ai în inimă, căci Domnul este cu tine.” 2 Samuel 7:3

  Profetul Natan a considerat că dorinţa lui David de a-I zidi o casă lui Dumnezeu este cel mai normal lucru. Aşa că el şi-a dat imediat acordul şi l-a îndemnat pe împărat să dea curs planurilor sale. Reacţia lui Natan, însă, a fost un exemplu de rutină înşelătoare. După experienţe îndelungate de călăuzire şi ocrotire divină a lui David, profetul considera de la sine înţeles că Dumnezeu va fi de acord să-I fie zidită o casă.

  Ceea ce este evident pentru mintea şi experienţa omenească, chiar şi a celor mai spirituali dintre oameni, poate fi destul de departe de intenţia şi planul lui Dumnezeu. În noaptea care a urmat, după ce profetul şi-a dat acordul pentru proiectul templului pe care David avea de gând să-l înalţe, Dumnezeu i S-a descoperit lui Natan pentru a contramanda totul. Poate că profetul a fost foarte surprins de propria neatenţie în a acorda aprobări ca venind din partea lui Dumnezeu, deşi acestea nu erau decât propriile impresii.

  Călăuzirea profetică nu era dependentă de nivelul de experienţă al profetului. Intuiţia şi raţionamentele nu erau suficiente pentru a înţelege şi a aplica planul lui Dumnezeu. Numai revelaţia putea fi sigură în descoperirea voii divine cu privire la ridicarea unui templu pentru Dumnezeu. Este foarte posibil ca Dumnezeu să nu fi dorit vreo asociere între violenţa şi vărsarea de sânge, care au caracterizat viaţa şi domnia lui David, şi proiectul unui centru de închinare ridicat de acelaşi om. Dumnezeu dorea ca numele Său să fie mai degrabă asociat cu prosperitatea şi bunăstarea care aveau să caracterizeze domnia lui Solomon, fiul lui David.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum rezolvi dilema conflictului dintre raţiunea omenească şi călăuzirea divină? Dispoziţia de a renunţa la părerea proprie atunci când Dumnezeu are o idee mai bună te va feri de greşeli.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...