Articolul precedentA kétségbeesés pillanataiban
  Articolul următorCea mai mare speranță

  Natan – rutina înșelătoare

  Natan a răspuns împăratului: „Du-te şi fă tot ce ai în inimă, căci Domnul este cu tine.” 2 Samuel 7:3

  Profetul Natan a considerat că dorinţa lui David de a-I zidi o casă lui Dumnezeu este cel mai normal lucru. Aşa că el şi-a dat imediat acordul şi l-a îndemnat pe împărat să dea curs planurilor sale. Reacţia lui Natan, însă, a fost un exemplu de rutină înşelătoare. După experienţe îndelungate de călăuzire şi ocrotire divină a lui David, profetul considera de la sine înţeles că Dumnezeu va fi de acord să-I fie zidită o casă.

  Ceea ce este evident pentru mintea şi experienţa omenească, chiar şi a celor mai spirituali dintre oameni, poate fi destul de departe de intenţia şi planul lui Dumnezeu. În noaptea care a urmat, după ce profetul şi-a dat acordul pentru proiectul templului pe care David avea de gând să-l înalţe, Dumnezeu i S-a descoperit lui Natan pentru a contramanda totul. Poate că profetul a fost foarte surprins de propria neatenţie în a acorda aprobări ca venind din partea lui Dumnezeu, deşi acestea nu erau decât propriile impresii.

  Călăuzirea profetică nu era dependentă de nivelul de experienţă al profetului. Intuiţia şi raţionamentele nu erau suficiente pentru a înţelege şi a aplica planul lui Dumnezeu. Numai revelaţia putea fi sigură în descoperirea voii divine cu privire la ridicarea unui templu pentru Dumnezeu. Este foarte posibil ca Dumnezeu să nu fi dorit vreo asociere între violenţa şi vărsarea de sânge, care au caracterizat viaţa şi domnia lui David, şi proiectul unui centru de închinare ridicat de acelaşi om. Dumnezeu dorea ca numele Său să fie mai degrabă asociat cu prosperitatea şi bunăstarea care aveau să caracterizeze domnia lui Solomon, fiul lui David.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum rezolvi dilema conflictului dintre raţiunea omenească şi călăuzirea divină? Dispoziţia de a renunţa la părerea proprie atunci când Dumnezeu are o idee mai bună te va feri de greşeli.

  Natan - rutina înșelătoare - 2019. Cum rezolvi dilema conflictului dintre raţiunea omenească şi călăuzirea divină? Dispoziţia de a renunţa la părerea proprie atunci când Dumnezeu are o idee mai bună te va feri de greşeli.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...