Articolul precedentA kétségbeesés pillanataiban
  Articolul următorCea mai mare speranță

  Natan – rutina înșelătoare

  Natan a răspuns împăratului: „Du-te şi fă tot ce ai în inimă, căci Domnul este cu tine.” 2 Samuel 7:3

  Profetul Natan a considerat că dorinţa lui David de a-I zidi o casă lui Dumnezeu este cel mai normal lucru. Aşa că el şi-a dat imediat acordul şi l-a îndemnat pe împărat să dea curs planurilor sale. Reacţia lui Natan, însă, a fost un exemplu de rutină înşelătoare. După experienţe îndelungate de călăuzire şi ocrotire divină a lui David, profetul considera de la sine înţeles că Dumnezeu va fi de acord să-I fie zidită o casă.

  Ceea ce este evident pentru mintea şi experienţa omenească, chiar şi a celor mai spirituali dintre oameni, poate fi destul de departe de intenţia şi planul lui Dumnezeu. În noaptea care a urmat, după ce profetul şi-a dat acordul pentru proiectul templului pe care David avea de gând să-l înalţe, Dumnezeu i S-a descoperit lui Natan pentru a contramanda totul. Poate că profetul a fost foarte surprins de propria neatenţie în a acorda aprobări ca venind din partea lui Dumnezeu, deşi acestea nu erau decât propriile impresii.

  Călăuzirea profetică nu era dependentă de nivelul de experienţă al profetului. Intuiţia şi raţionamentele nu erau suficiente pentru a înţelege şi a aplica planul lui Dumnezeu. Numai revelaţia putea fi sigură în descoperirea voii divine cu privire la ridicarea unui templu pentru Dumnezeu. Este foarte posibil ca Dumnezeu să nu fi dorit vreo asociere între violenţa şi vărsarea de sânge, care au caracterizat viaţa şi domnia lui David, şi proiectul unui centru de închinare ridicat de acelaşi om. Dumnezeu dorea ca numele Său să fie mai degrabă asociat cu prosperitatea şi bunăstarea care aveau să caracterizeze domnia lui Solomon, fiul lui David.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum rezolvi dilema conflictului dintre raţiunea omenească şi călăuzirea divină? Dispoziţia de a renunţa la părerea proprie atunci când Dumnezeu are o idee mai bună te va feri de greşeli.

  Natan - rutina înșelătoare - 2019. Cum rezolvi dilema conflictului dintre raţiunea omenească şi călăuzirea divină? Dispoziţia de a renunţa la părerea proprie atunci când Dumnezeu are o idee mai bună te va feri de greşeli.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...