Articolul precedentIsten a bűneink ellenére szeret minket
  Articolul următorMicul prinț

  Mefiboșet – puterea amintirilor

  El a zis împăratului:„Robul tău va face tot ce porunceşte împăratul, domnul meu, robului său.” Şi Mefiboşet a mâncat la masa lui David, ca unul din fiii împăratului. 2 Samuel 9:11

  Una dintre caracteristicile oamenilor cu adevărat mari este capacitatea de a nu uita prieteniile de altădată. În timp ce oamenii mici la suflet uită repede de cei alături de care s-au aflat cândva, cei nobili Işi iau timp şi consacră mijloace pentru acest lucru. David a dovedit o asemenea nobleţe atunci când a ajuns împărat şi a căutat să-şi arate grija şi interesul faţă de urmaşii lui Ionatan, prietenul său de altădată.

  Mefiboşet, fiul lui Ionatan, era un semn de amintire permanență a vremurilor apuse deja, când David şi Ionatan erau cei mai buni prieteni. În virtutea acestui fapt, David a stabilit ca Mefiboşet să fie permanent invitat de onoare la masa sa. Deoarece această prietenie nu mai era decât ca o istorie frumoasă, prezenţa lui Mefiboşet în fiecare fi la masa împăratului trebuia să-i aducă aminte oricui de permanenţa ai estei prietenii.

  Probabil că venirea şi plecarea lui Mefiboşet nu erau dintre cele mai spectaculoase lucruri. Un om neputincios, olog de ambele picioare, trebuia purtat de alţii pentru a fi aşezat la locul său rezervat. Tabloul acesta poate că nu ar fi fost acceptat cu uşurinţă în altfel de condiţii. Evreii erau destul de reticenţi faţă de handicap şi handicapaţi. Dar aici era vorba despre amintiri de valoare, pe care David dorea să le păstrezi cu orice preţ. Este de înţeles că împăratul se întreţinea adesea în discuţii cordiale cu Mefiboşet, iar neputinţa evidentă a acestuia nu l-a împiedicat să se bucure de amintirile sale dragi.

  Succesul la un pas de tine:

  Care sunt prietenii tăi de altădată care ar merita un semn de preţuire? Să nu te deranjeze neputinţele sau infirmităţile lor. Amintirile sunt mai semnificative; acordă-le o şansă!

  Mefiboșet - puterea amintirilor - 2019. Care sunt prietenii tăi de altădată care ar merita un semn de preţuire? Să nu te deranjeze neputinţele sau infirmităţile lor. Amintirile sunt mai semnificative; acordă-le o şansă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...