Articolul precedentA legsötétebb óra
  Articolul următorCu ochii pe GPS

  Ioab – roluri în reușită

  Fii tare şi să ne arătăm plini de bărbăţie pentru poporul nostru şi pentru cetăţile Dumnezeului nostru; şi Domnul să facă ce va crede! 2 Samuel 10:12

  Ioab a înţeles foarte bine că biruinţa este a Domnului, dar lupta este a poporului Său. Discutând cu fratele său Abişai despre situaţia tactică de pe frontul cu sirienii, Ioab face această remarcă, demnă de a fi ridicată la rang de principiu fundamental al reuşitei şi biruinţei. Bărbaţii lui Israel trebuiau să lupte vitejeşte, iar Dumnezeul lui Israel avea să facă ce voia.

  O asemenea concepţie despre război arată că Ioab era bine orientat în ceea ce priveşte filosofia istoriei. El cunoştea rolul personalităţilor în făurirea istoriei şi în determinarea destinului unui popor. Ioab aprecia în mod corespunzător rolul maselor şi valoarea indivizilor, dar mai presus de toate, el ştia foarte bine care este partea lui Dumnezeu în reuşita unei lupte.

  Lăsând în mâna lui Dumnezeu, în ultimă instanţă, soarta luptei, Ioab era convins că biruinţa îi va aparţine; totuşi el era dispus să primească din partea lui Dumnezeu şi o altă variantă. În acest episod al istoriei vieţii sale, Ioab se dovedeşte a fi un adevărat bărbat al lui Dumnezeu. Cât ar fi fost de frumos raportul vieţii sale, dacă întreaga lui activitate ar fi fost condusă după o asemenea normă morală!

  În lupta vieţii, sub toate aspectele ei. Dumnezeu a stabilit roluri precise pentru fiecare. Oamenii trebuie să se comporte şi să se lupte ca şi când biruinţa ar depinde numai de efortul lor, dar, în acelaşi timp, ei trebuie să fie dispuşi să accepte voia lui Dumnezeu, ca şi când totul ar depinde numai de aceasta. Formula compozită, în care Dumnezeu şi omul îşi împlinesc fiecare partea, a fost şi este singura şansă de reuşită.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum îţi înţelegi şi îţi împlineşti rolul în reuşita personală? Fii silitor în lucrul tău, acordă-I lui Dumnezeu întreaga ascultare şi recunoaşte-I toate meritele!

  Ioab - roluri în reușită - 2019. Cum îţi înţelegi şi îţi împlineşti rolul în reuşita personală? Fii silitor în lucrul tău, acordă-I lui Dumnezeu întreaga ascultare şi recunoaşte-I toate meritele!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!