Articolul precedentA legsötétebb óra
  Articolul următorCu ochii pe GPS

  Ioab – roluri în reușită

  Fii tare şi să ne arătăm plini de bărbăţie pentru poporul nostru şi pentru cetăţile Dumnezeului nostru; şi Domnul să facă ce va crede! 2 Samuel 10:12

  Ioab a înţeles foarte bine că biruinţa este a Domnului, dar lupta este a poporului Său. Discutând cu fratele său Abişai despre situaţia tactică de pe frontul cu sirienii, Ioab face această remarcă, demnă de a fi ridicată la rang de principiu fundamental al reuşitei şi biruinţei. Bărbaţii lui Israel trebuiau să lupte vitejeşte, iar Dumnezeul lui Israel avea să facă ce voia.

  O asemenea concepţie despre război arată că Ioab era bine orientat în ceea ce priveşte filosofia istoriei. El cunoştea rolul personalităţilor în făurirea istoriei şi în determinarea destinului unui popor. Ioab aprecia în mod corespunzător rolul maselor şi valoarea indivizilor, dar mai presus de toate, el ştia foarte bine care este partea lui Dumnezeu în reuşita unei lupte.

  Lăsând în mâna lui Dumnezeu, în ultimă instanţă, soarta luptei, Ioab era convins că biruinţa îi va aparţine; totuşi el era dispus să primească din partea lui Dumnezeu şi o altă variantă. În acest episod al istoriei vieţii sale, Ioab se dovedeşte a fi un adevărat bărbat al lui Dumnezeu. Cât ar fi fost de frumos raportul vieţii sale, dacă întreaga lui activitate ar fi fost condusă după o asemenea normă morală!

  În lupta vieţii, sub toate aspectele ei. Dumnezeu a stabilit roluri precise pentru fiecare. Oamenii trebuie să se comporte şi să se lupte ca şi când biruinţa ar depinde numai de efortul lor, dar, în acelaşi timp, ei trebuie să fie dispuşi să accepte voia lui Dumnezeu, ca şi când totul ar depinde numai de aceasta. Formula compozită, în care Dumnezeu şi omul îşi împlinesc fiecare partea, a fost şi este singura şansă de reuşită.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum îţi înţelegi şi îţi împlineşti rolul în reuşita personală? Fii silitor în lucrul tău, acordă-I lui Dumnezeu întreaga ascultare şi recunoaşte-I toate meritele!

  Ioab - roluri în reușită - 2019. Cum îţi înţelegi şi îţi împlineşti rolul în reuşita personală? Fii silitor în lucrul tău, acordă-I lui Dumnezeu întreaga ascultare şi recunoaşte-I toate meritele!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...