Articolul precedent… Az aggódó szülőket is
  Articolul următorVei vinde câinele?

  Urie hititul – devotament exemplar

  Dar Urie s-a culcat la poarta casei împărăteşti, cu toţi slujitorii stăpânului său, şi nu s-a coborât acasă la el. 2 Samuel 11:9

  Există şi au existat oameni care ne umplu de uimire prin exemplul de devotament de care au dat dovadă. Unul dintre aceştia a fost Urie Hititul. El făcea parte dintr-un popor care ar fi trebuit nimicit de evrei atunci când aceştia s-au aşezat în Canaan. Urie s-a remarcat ca un bărbat destoinic între vitejii lui David şi nu este de mirare că îşi avea locuinţa în capitală, destul de aproape de cea a împăratului. Dar ceea ce ne impresionează nu este devenirea sa materială sau socială, ci superioritatea morală.

  Chemat de pe front cu o misiune la curte, Urie nu se simte liber să folosească ocazia pentru a trece şi pe acasă. El nici nu se gândeşte să profite de acest moment. Probabil că David s-a mirat văzând că Urie nu urmează scenariul pus la cale, potrivit căruia acesta avea să acopere, în neştiinţa sa imaculată, nelegiuirea regală demnă de toată ocara. Nu avem idee dacă David s-a simţit mustrat câtuşi de puţin de acest devotament cristalin. Mintea împăratului era atât de preocupată de propriile încurcături, încât nu avea timp să mai aprecieze calităţile altora. Ele îl interesau numai în măsura în care se potriveau propriilor planuri şi interese.

  Urie s-a dovedit a fi un om orientat spre principii. Viaţa sa nu era condusă de interese personale, ci de principii cardinale. Deciziile şi faptele sale erau determinate de ceea ce este drept şi corect. Caracterul său este o demonstraţie a faptului că alegerea şi voinţa personală pot depăşi orice împrejurări, atunci când vrei să-ţi făureşti, alături de Dumnezeu, o viaţă dreaptă şi cinstită.

  Succesul la un pas de tine:

  Unde te situezi pe linia continuă dintre interesul egoist şi binele suprem? Evaluează şi retuşează curajos!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...