Articolul precedent… Az aggódó szülőket is
  Articolul următorVei vinde câinele?

  Urie hititul – devotament exemplar

  Dar Urie s-a culcat la poarta casei împărăteşti, cu toţi slujitorii stăpânului său, şi nu s-a coborât acasă la el. 2 Samuel 11:9

  Există şi au existat oameni care ne umplu de uimire prin exemplul de devotament de care au dat dovadă. Unul dintre aceştia a fost Urie Hititul. El făcea parte dintr-un popor care ar fi trebuit nimicit de evrei atunci când aceştia s-au aşezat în Canaan. Urie s-a remarcat ca un bărbat destoinic între vitejii lui David şi nu este de mirare că îşi avea locuinţa în capitală, destul de aproape de cea a împăratului. Dar ceea ce ne impresionează nu este devenirea sa materială sau socială, ci superioritatea morală.

  Chemat de pe front cu o misiune la curte, Urie nu se simte liber să folosească ocazia pentru a trece şi pe acasă. El nici nu se gândeşte să profite de acest moment. Probabil că David s-a mirat văzând că Urie nu urmează scenariul pus la cale, potrivit căruia acesta avea să acopere, în neştiinţa sa imaculată, nelegiuirea regală demnă de toată ocara. Nu avem idee dacă David s-a simţit mustrat câtuşi de puţin de acest devotament cristalin. Mintea împăratului era atât de preocupată de propriile încurcături, încât nu avea timp să mai aprecieze calităţile altora. Ele îl interesau numai în măsura în care se potriveau propriilor planuri şi interese.

  Urie s-a dovedit a fi un om orientat spre principii. Viaţa sa nu era condusă de interese personale, ci de principii cardinale. Deciziile şi faptele sale erau determinate de ceea ce este drept şi corect. Caracterul său este o demonstraţie a faptului că alegerea şi voinţa personală pot depăşi orice împrejurări, atunci când vrei să-ţi făureşti, alături de Dumnezeu, o viaţă dreaptă şi cinstită.

  Succesul la un pas de tine:

  Unde te situezi pe linia continuă dintre interesul egoist şi binele suprem? Evaluează şi retuşează curajos!

  Urie hititul - devotament exemplar - 2019. Unde te situezi pe linia continuă dintre interesul egoist şi binele suprem? Evaluează şi retuşează curajos!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...