Natan – prevedere și franchețe

  Şi Natan a zis Iui David: „Tu eşti omul acesta! Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: «Eu te-am uns împărat peste Israel şi te-am scăpat din mâna lui Saul.»” 2 Samuel 12:7

  Misiunea de a-l ajuta pe David să înţeleagă gravitatea faptei sale de asasinat şi imoralitate a fost o mare provocare pentru prorocul Natan. Orice lipsă de tact ar fi putut strica rău lucrurile. Aşa că omul lui Dumnezeu a apelat la o parabolă pe care a prezentat-o ca pe un lapt real, cerându-i lui David să facă dreptate într-un caz de răpire prin violenţă. Simţul de dreptate l-a făcut pe David să reacţioneze foarte prompt şi să rostească sentinţe dintre cele mai drastice.

  Era clar că mintea lui David era încă destul de sensibilă atunci când era vorba de a face dreptate într-un caz fără legătură cu viaţa sa personală. Profetul Natan pregătise terenul pentru a le spune lucrurilor pe nume. Astfel, David a trebuit să audă cele mai dureroase cuvinte din viaţa lui. Dumnezeu avea să-Şi arate faţă de el dreptatea şi mila, împletite într-o experienţă de refacere spirituală.

  Psalmul 51 exprimă cel mai plastic trăirile sufleteşti ale împăratului cercetat de Duhul lui Dumnezeu. Conştienţa păcătoşeniei şi aspiraţia spre neprihănire se completează reciproc într-o experienţă de pocăinţă adevărată.

  Acest rezultat fericit a fost posibil numai prin îmbinarea celor două elemente de tact şi francheţe din partea lui Natan. Confruntarea imprudentă cu David ar fi putut fi un eşec, iar ocolirea păcatului nu ar fi declanşat regretele şi pocăinţa necesare.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum combini tactul cu francheţea când eşti într-o situaţie delicată? Notează că Natan era omul lui Dumnezeu. Exemplul lui e demn de urmat.

  Natan - prevedere și franchețe - 2019. Cum combini tactul cu francheţea când eşti într-o situaţie delicată? Notează că Natan era omul lui Dumnezeu. Exemplul lui e demn de urmat.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...