Natan – prevedere și franchețe

  Şi Natan a zis Iui David: „Tu eşti omul acesta! Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: «Eu te-am uns împărat peste Israel şi te-am scăpat din mâna lui Saul.»” 2 Samuel 12:7

  Misiunea de a-l ajuta pe David să înţeleagă gravitatea faptei sale de asasinat şi imoralitate a fost o mare provocare pentru prorocul Natan. Orice lipsă de tact ar fi putut strica rău lucrurile. Aşa că omul lui Dumnezeu a apelat la o parabolă pe care a prezentat-o ca pe un lapt real, cerându-i lui David să facă dreptate într-un caz de răpire prin violenţă. Simţul de dreptate l-a făcut pe David să reacţioneze foarte prompt şi să rostească sentinţe dintre cele mai drastice.

  Era clar că mintea lui David era încă destul de sensibilă atunci când era vorba de a face dreptate într-un caz fără legătură cu viaţa sa personală. Profetul Natan pregătise terenul pentru a le spune lucrurilor pe nume. Astfel, David a trebuit să audă cele mai dureroase cuvinte din viaţa lui. Dumnezeu avea să-Şi arate faţă de el dreptatea şi mila, împletite într-o experienţă de refacere spirituală.

  Psalmul 51 exprimă cel mai plastic trăirile sufleteşti ale împăratului cercetat de Duhul lui Dumnezeu. Conştienţa păcătoşeniei şi aspiraţia spre neprihănire se completează reciproc într-o experienţă de pocăinţă adevărată.

  Acest rezultat fericit a fost posibil numai prin îmbinarea celor două elemente de tact şi francheţe din partea lui Natan. Confruntarea imprudentă cu David ar fi putut fi un eşec, iar ocolirea păcatului nu ar fi declanşat regretele şi pocăinţa necesare.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum combini tactul cu francheţea când eşti într-o situaţie delicată? Notează că Natan era omul lui Dumnezeu. Exemplul lui e demn de urmat.

  Natan - prevedere și franchețe - 2019. Cum combini tactul cu francheţea când eşti într-o situaţie delicată? Notează că Natan era omul lui Dumnezeu. Exemplul lui e demn de urmat.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...