Articolul precedentNagyon közel a gyermekekhez
  Articolul următorFrică de întuneric

  Tamar – rezistență și raționament

  Ea i-a răspuns: „Nu, frate, nu mă necinsti, căci nu se face aşa în Israel; nu face miselia aceasta.” 2 Samuel 13:12

  Tamar a reacţionat corect faţă de avansurile fratelui ei Amnon. Ea a încercat o discuţie în termeni raţionali şi i-a propus soluţii rezonabile. Conform variantei sugerate de ea, relaţia lor putea fi legitimă, binecuvântată şi fericită. O cerere normală în căsătorie ar fi rezolvat, fără nicio problemă, lucrurile.

  Dar Amnon nu era sigur că vrea să se căsătorească cu Tamar, ci doar să se distreze puţin. După părerea lui, acum era timpul pentru un asemenea lucru. O cerere în căsătorie ar fi însemnat prea mult timp şi Amnon, înfierbântat de propria imaginaţie, nu mai avea răbdare şi nu mai putea să aştepte.

  Tamar încerca să-i trezească mintea lui Amnon la realitate, spunându-i foarte clar că această faptă necugetată avea să fie cotată ca o mişelie şi nu avea să fie tolerată în ţara lui Israel. Ea opunea rezistenţă, arătându-i urmările pentru el şi pentru ea, dar se pare că mintea lui Amnon era prea departe pentru a putea continua o discuţie normală.

  Cu toate încercările ei chibzuite de a preîntâmpina un viol şi toate complicaţiile lui, Tamar s-a văzut silită să renunţe în faţa superiorităţii fizice a fratelui ei. Ceea ce ar fi putut fi o noapte de dragoste adevărată, cu acordul oamenilor şi binecuvântarea lui Dumnezeu, s-a transformat într-o scenă de violenţă gratuită, cu urmări irecuperabile pentru toţi. Ce păcat că pasiunea oarbă şi egoistă strică şi cele mai delicate şi frumoase lucruri care ne-au fost lăsate de Dumnezeu să ne bucurăm de ele!

  Succesul la un pas de tine:

  Fă diferenţa dintre dragostea autentică şi pasiunea oarbă! Nu le permite sentimentelor să preia controlul, ci oferă-le doar locul legitim!

  Tamar - rezistență și raționament - 2019. Fă diferenţa dintre dragostea autentică şi pasiunea oarbă! Nu le permite sentimentelor să preia controlul, ci oferă-le doar locul legitim!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...