Articolul precedentNagyon közel a gyermekekhez
  Articolul următorFrică de întuneric

  Tamar – rezistență și raționament

  Ea i-a răspuns: „Nu, frate, nu mă necinsti, căci nu se face aşa în Israel; nu face miselia aceasta.” 2 Samuel 13:12

  Tamar a reacţionat corect faţă de avansurile fratelui ei Amnon. Ea a încercat o discuţie în termeni raţionali şi i-a propus soluţii rezonabile. Conform variantei sugerate de ea, relaţia lor putea fi legitimă, binecuvântată şi fericită. O cerere normală în căsătorie ar fi rezolvat, fără nicio problemă, lucrurile.

  Dar Amnon nu era sigur că vrea să se căsătorească cu Tamar, ci doar să se distreze puţin. După părerea lui, acum era timpul pentru un asemenea lucru. O cerere în căsătorie ar fi însemnat prea mult timp şi Amnon, înfierbântat de propria imaginaţie, nu mai avea răbdare şi nu mai putea să aştepte.

  Tamar încerca să-i trezească mintea lui Amnon la realitate, spunându-i foarte clar că această faptă necugetată avea să fie cotată ca o mişelie şi nu avea să fie tolerată în ţara lui Israel. Ea opunea rezistenţă, arătându-i urmările pentru el şi pentru ea, dar se pare că mintea lui Amnon era prea departe pentru a putea continua o discuţie normală.

  Cu toate încercările ei chibzuite de a preîntâmpina un viol şi toate complicaţiile lui, Tamar s-a văzut silită să renunţe în faţa superiorităţii fizice a fratelui ei. Ceea ce ar fi putut fi o noapte de dragoste adevărată, cu acordul oamenilor şi binecuvântarea lui Dumnezeu, s-a transformat într-o scenă de violenţă gratuită, cu urmări irecuperabile pentru toţi. Ce păcat că pasiunea oarbă şi egoistă strică şi cele mai delicate şi frumoase lucruri care ne-au fost lăsate de Dumnezeu să ne bucurăm de ele!

  Succesul la un pas de tine:

  Fă diferenţa dintre dragostea autentică şi pasiunea oarbă! Nu le permite sentimentelor să preia controlul, ci oferă-le doar locul legitim!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...