Articolul precedentNagyon közel a gyermekekhez
  Articolul următorFrică de întuneric

  Tamar – rezistență și raționament

  Ea i-a răspuns: „Nu, frate, nu mă necinsti, căci nu se face aşa în Israel; nu face miselia aceasta.” 2 Samuel 13:12

  Tamar a reacţionat corect faţă de avansurile fratelui ei Amnon. Ea a încercat o discuţie în termeni raţionali şi i-a propus soluţii rezonabile. Conform variantei sugerate de ea, relaţia lor putea fi legitimă, binecuvântată şi fericită. O cerere normală în căsătorie ar fi rezolvat, fără nicio problemă, lucrurile.

  Dar Amnon nu era sigur că vrea să se căsătorească cu Tamar, ci doar să se distreze puţin. După părerea lui, acum era timpul pentru un asemenea lucru. O cerere în căsătorie ar fi însemnat prea mult timp şi Amnon, înfierbântat de propria imaginaţie, nu mai avea răbdare şi nu mai putea să aştepte.

  Tamar încerca să-i trezească mintea lui Amnon la realitate, spunându-i foarte clar că această faptă necugetată avea să fie cotată ca o mişelie şi nu avea să fie tolerată în ţara lui Israel. Ea opunea rezistenţă, arătându-i urmările pentru el şi pentru ea, dar se pare că mintea lui Amnon era prea departe pentru a putea continua o discuţie normală.

  Cu toate încercările ei chibzuite de a preîntâmpina un viol şi toate complicaţiile lui, Tamar s-a văzut silită să renunţe în faţa superiorităţii fizice a fratelui ei. Ceea ce ar fi putut fi o noapte de dragoste adevărată, cu acordul oamenilor şi binecuvântarea lui Dumnezeu, s-a transformat într-o scenă de violenţă gratuită, cu urmări irecuperabile pentru toţi. Ce păcat că pasiunea oarbă şi egoistă strică şi cele mai delicate şi frumoase lucruri care ne-au fost lăsate de Dumnezeu să ne bucurăm de ele!

  Succesul la un pas de tine:

  Fă diferenţa dintre dragostea autentică şi pasiunea oarbă! Nu le permite sentimentelor să preia controlul, ci oferă-le doar locul legitim!

  Tamar - rezistență și raționament - 2019. Fă diferenţa dintre dragostea autentică şi pasiunea oarbă! Nu le permite sentimentelor să preia controlul, ci oferă-le doar locul legitim!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...