Amnon – pasiune ieftină

  Apoi Amnon a urât-o foarte mult, mai mult decât o iubise. Şi i-a zis: „Scoală-te şi du-te!” 2 Samuel 13:15

  Este impropriu spus că Amnon o iubise pe Tamar. Nici pasiunea oarbă şi nici violul nu au nimic de-a face cu iubirea. Dragostea înseamnă grijă şi răbdare plină de tandreţe; este aşteptare şi disciplină personală. Iubirea presupune şi pasiune şi voluptate, dar nu împotriva persoanei iubite, ci în favoarea ei. Nu, cu niciun chip, Amnon nu a iubit-o pe Tamar, ci doar a folosit-o ca obiect al plăcerii personale, în sensul cel mai josnic al cuvântului. Nu este de mirare că, atunci când şi-a revenit din nebunia momentului, Amnon a constatat că nu avea niciun sentiment de dragoste pentru Tamar, ci dimpotrivă, unul de dezgust şi respingere, aşa că s-a grăbit s-o izgonească. Până atunci, prezenţa ei era cea mai dorită; după consumarea plăcerii, această prezenţă era cel mai greu de suportat.

  Ura lui Amnon pentru sora lui Tamar, după ce a înjosit-o, era o formă a dezgustului faţă de sine. El era total nemulţumit de ceea ce a reuşit să facă şi acum căuta o explicaţie şi un ţap ispăşitor. Nu putea fi unul mai potrivit ca sora lui, Tamar. Ea era de vină pentru toate cele întâmplate. Dacă nu ar fi fost ea, el ar fi fost scutit de sentimentul de vinovăţie şi de mustrările de conştiinţă care începuseră să-l chinuiască, gândea el.

  Toate încercările lui Tamar de a-l face să renunţe la varianta lui şi să adopte o variantă normală parcă nici nu fuseseră spuse vreodată. Pasiunea cu care o dorise pe Tamar s-a transformat într-o altă pasiune, plină de resentimente şi ură. Aceste detalii au ceva de spus despre esenţa şi efectele păcatului. El promite cele mai mari satisfacţii, dar oferă cele mai rele urmări.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum crezi că s-a simţit Tamar în timp ce fratele ei o alunga în stradă? Ia în consideraţie că un număr îngrijorător de femei cunosc personal acest sentiment. Ele merită grija noastră, pentru a se putea vindeca.

  Amnon - pasiune ieftină - 2019. Cum crezi că s-a simţit Tamar în timp ce fratele ei o alunga în stradă? Ia în consideraţie că un număr îngrijorător de femei cunosc personal acest sentiment. Ele merită grija noastră, pentru a se putea vindeca.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...