Amnon – pasiune ieftină

  Apoi Amnon a urât-o foarte mult, mai mult decât o iubise. Şi i-a zis: „Scoală-te şi du-te!” 2 Samuel 13:15

  Este impropriu spus că Amnon o iubise pe Tamar. Nici pasiunea oarbă şi nici violul nu au nimic de-a face cu iubirea. Dragostea înseamnă grijă şi răbdare plină de tandreţe; este aşteptare şi disciplină personală. Iubirea presupune şi pasiune şi voluptate, dar nu împotriva persoanei iubite, ci în favoarea ei. Nu, cu niciun chip, Amnon nu a iubit-o pe Tamar, ci doar a folosit-o ca obiect al plăcerii personale, în sensul cel mai josnic al cuvântului. Nu este de mirare că, atunci când şi-a revenit din nebunia momentului, Amnon a constatat că nu avea niciun sentiment de dragoste pentru Tamar, ci dimpotrivă, unul de dezgust şi respingere, aşa că s-a grăbit s-o izgonească. Până atunci, prezenţa ei era cea mai dorită; după consumarea plăcerii, această prezenţă era cel mai greu de suportat.

  Ura lui Amnon pentru sora lui Tamar, după ce a înjosit-o, era o formă a dezgustului faţă de sine. El era total nemulţumit de ceea ce a reuşit să facă şi acum căuta o explicaţie şi un ţap ispăşitor. Nu putea fi unul mai potrivit ca sora lui, Tamar. Ea era de vină pentru toate cele întâmplate. Dacă nu ar fi fost ea, el ar fi fost scutit de sentimentul de vinovăţie şi de mustrările de conştiinţă care începuseră să-l chinuiască, gândea el.

  Toate încercările lui Tamar de a-l face să renunţe la varianta lui şi să adopte o variantă normală parcă nici nu fuseseră spuse vreodată. Pasiunea cu care o dorise pe Tamar s-a transformat într-o altă pasiune, plină de resentimente şi ură. Aceste detalii au ceva de spus despre esenţa şi efectele păcatului. El promite cele mai mari satisfacţii, dar oferă cele mai rele urmări.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum crezi că s-a simţit Tamar în timp ce fratele ei o alunga în stradă? Ia în consideraţie că un număr îngrijorător de femei cunosc personal acest sentiment. Ele merită grija noastră, pentru a se putea vindeca.

  Amnon - pasiune ieftină - 2019. Cum crezi că s-a simţit Tamar în timp ce fratele ei o alunga în stradă? Ia în consideraţie că un număr îngrijorător de femei cunosc personal acest sentiment. Ele merită grija noastră, pentru a se putea vindeca.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!