Absalom – discreție și ură

  Absalom n-a vorbit nici bine, nici rău cu Amnon, dar a început să-l urască, pentru că necinstise pe soră-sa, Tamar. 2 Samuel 13:22

  Este adevărat că aceste episoade sinistre din viaţa familiei lui David trebuie interpretate prin prisma urmărilor păcatului său cu Bat-Şeba. Familia lui David se pregătea să plătească tributul de sânge pentru nelegiuirea comisă de el. Dar dincolo de aspectul judecăţii divine, lucrurile decurg într-o manieră cât se poate de naturală.

  Tăcerea lui Absalom asupra faptei fratelui său Amnon nu însemna iertare şi uitare, ci dimpotrivă era liniştea dinaintea furtunii. El aduna în suflet cele mai rele sentimente, care aveau să erupă într-un mod dezastruos. Probabil că o dezlănţuire a unei certe cu Amnon pe această temă ar mai fi redus puţin tensiunea care se acumula pe nesimţite. Dar Absalom a preferat să păstreze discreţia, adunând ură fierbinte împotriva fratelui său.

  Şiretlicurile de împrumut ale lui Amnon începeau să se întoarcă împotriva sa. Fratele său Absalom îi pregătea deja o surpriză mortală. Cam la doi ani de la fapta lui Amnon, Absalom a obţinut o învoire de la David ca să-i invite la masă pe toţi fiii împăratului. Cu mare greutate, David a fost de acord, dar, vai, Amnon avea să fie omorât de slujitorii lui Absalom. Vestea a ajuns repede la David că toţi fiii săi au fost omorâţi, dar Ionadab — cel care-l sfătuise de rău pe Amnon — avea informaţii confidenţiale mult mai exacte, aşa că s-a grăbit să-i explice împăratului lâlcul celor întâmplate.

  Era vremea ca David să constate că Dumnezeu Se ţinea de cuvânt şi împlinea judecata rostită asupra faptei sale. Păcatul poate fi iertat, dar urmările nu pot fi evitate.

  Succesul la un pas de tine:

  La ce crezi că se gândea David evaluând situaţia creată de moartea lui Amnon? Tristeţea este un element indispensabil al pocăinţei. Nu-l evita, ci foloseşte-l constructiv!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...