Absalom – discreție și ură

  Absalom n-a vorbit nici bine, nici rău cu Amnon, dar a început să-l urască, pentru că necinstise pe soră-sa, Tamar. 2 Samuel 13:22

  Este adevărat că aceste episoade sinistre din viaţa familiei lui David trebuie interpretate prin prisma urmărilor păcatului său cu Bat-Şeba. Familia lui David se pregătea să plătească tributul de sânge pentru nelegiuirea comisă de el. Dar dincolo de aspectul judecăţii divine, lucrurile decurg într-o manieră cât se poate de naturală.

  Tăcerea lui Absalom asupra faptei fratelui său Amnon nu însemna iertare şi uitare, ci dimpotrivă era liniştea dinaintea furtunii. El aduna în suflet cele mai rele sentimente, care aveau să erupă într-un mod dezastruos. Probabil că o dezlănţuire a unei certe cu Amnon pe această temă ar mai fi redus puţin tensiunea care se acumula pe nesimţite. Dar Absalom a preferat să păstreze discreţia, adunând ură fierbinte împotriva fratelui său.

  Şiretlicurile de împrumut ale lui Amnon începeau să se întoarcă împotriva sa. Fratele său Absalom îi pregătea deja o surpriză mortală. Cam la doi ani de la fapta lui Amnon, Absalom a obţinut o învoire de la David ca să-i invite la masă pe toţi fiii împăratului. Cu mare greutate, David a fost de acord, dar, vai, Amnon avea să fie omorât de slujitorii lui Absalom. Vestea a ajuns repede la David că toţi fiii săi au fost omorâţi, dar Ionadab — cel care-l sfătuise de rău pe Amnon — avea informaţii confidenţiale mult mai exacte, aşa că s-a grăbit să-i explice împăratului lâlcul celor întâmplate.

  Era vremea ca David să constate că Dumnezeu Se ţinea de cuvânt şi împlinea judecata rostită asupra faptei sale. Păcatul poate fi iertat, dar urmările nu pot fi evitate.

  Succesul la un pas de tine:

  La ce crezi că se gândea David evaluând situaţia creată de moartea lui Amnon? Tristeţea este un element indispensabil al pocăinţei. Nu-l evita, ci foloseşte-l constructiv!

  Absalom - discreție și ură - 2019. La ce crezi că se gândea David evaluând situaţia creată de moartea lui Amnon? Tristeţea este un element indispensabil al pocăinţei. Nu-l evita, ci foloseşte-l constructiv!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...